Quote:
Originally Posted by florica Rezolutii mai mari de 852/480 sint utile numai in cazul semnalelor HD, pentru tv normal sint daunatoare deoarece semnalul trebuie scalat iar rezultatele acestei scalari nu sint deloc bune.
Nu vreau sa discreditez tv-urile LCD dar nu am vazut inca nimic suficient de bun pe receptia tv , chiar din pozele expuse se vede artificialitatea culorilor, |
Pozele de pe CRT ar arata la fel de "artificial" daca nu sunt calibrate profesional, plus ca ti-am spus ca e problema spatiului de culoare care a fost vina mea. Am sa ma incerc odata sa faca poze direct in sRGB.
Te asigur ca nu exista probleme cu culorile la LCD-uri; LCD-urile actuale afiseaza mai multe sau la fel de multe cate poate produce o camera foto profesionala. Problema e la transmisii care sunt de joasa calitate, ne-normalizate. Un post e cu rosu puternic, altul cu rosu spalacit; asta de la ce mai e?
Repet, nu cred chestia asta. Un PC scos pe LCD/CRT nu reprezinta mai mult de 16milioane de culori (dar lumea se joaca pe monitoare si prelucreaza poze profesional fara probleme) in timp ce ultimele TV-LCD-uri scot mai mult de 1 miliard de culori tocmai ca sa faca tranzitii de culoare mai bune la surse proaste.
Quote:
|
si chiar daca panourile LCD au progresat mult la ultima generatie contrastul este de 10 ori mai mic decit la plasma
|
Nici pe departe. Daca e sa ne luam dupa specificatiile tehnice, plasmele au contrast 4000:1 real iar LCD-urile noi 1300:1. Nici pe departe de 10 ori mai mic. Ambele au contraste mici iar in realitate diferentele nu sunt asa de semnificative pe cat ai putea sa crezi. Am studiat 2-3 luni problema in amanunt, am vazut plasme, am vazut ultima generatie de LCD-uri, am citit forumuri de specialitate, am vazut teste de contrast reale. Cand vrei sa dai bani pe asa ceva te asigur ca vei dori sa stii ce e realitate si ce e mit.
Quote:
|
iar problema unghiului de vizualizare nu se reduce la cit este de mare ci la faptul ca se modifica nuanta culorilor in functie de acest unghi
|
Eh, noroc ca s-au inventat LCD-urile cu S-PVA atunci. Cu siguranta nu mai sunt problemele de-acum 1-2 ani cu unghiul de vizualizare (am vazut si eu la vremea respectiva; S-PVA-urile noi sunt mai mult decat ok in acest moment)
Quote:
|
iar timpul de raspuns nu produce ghosting dar imaginea in miscare devine blur.
|
Eu pun pariu ca majoritatea oamenilor nu reusesc sa faca diferenta intre blur cauzat de timpul de raspuns prost si blur cauzat de compresia semnalului proasta.
Quote:
|
Toate aceste probleme amestecate si cu semnalul analogic tv duc la o calitate slaba a imaginii tv , de asta sint inca multi care afirma ca tubul CRT este inca cel mai bun pentru tv (probabil nu au reusit sa vada o plasma Pioneer 436 xde bine setata cu un semnal corect).
|
Acelasi lucru se poate spune si despre LCD-urile noi. Atata timp cat nu ai unde sa vezi un LCD setat corect cu un semnal analogic bun (eu m-am plimbat prin toate magazinele, in toate sunt setate in 2 peri) vei continua sa spui ca CRT-ul e mult mai bun. E mai bun ca si LCD-ul si Plasma dar nu cu mult mai bun.
In legatura cu nuantele care nu se disting in pozele puse de mine: repet, pozele sunt miscate. Chiar si cele mai clare sunt miscate. O poza miscata blureaza detaliile. N-am folosit trepied/flash sau altceva asa timpul de expunere a fost prea lung pentru poze "din mana". O sa montez trepiedul si am sa fac poze mai clare data viitoare.