View Single Post
Old 02-10-2006, 08:39   #26 (permalink)
Cris
Registered User

Cris's Avatar

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Rezolutii mai mari de 852/480 sint utile numai in cazul semnalelor HD, pentru tv normal sint daunatoare deoarece semnalul trebuie scalat iar rezultatele acestei scalari nu sint deloc bune.
Nu vreau sa discreditez tv-urile LCD dar nu am vazut inca nimic suficient de bun pe receptia tv , chiar din pozele expuse se vede artificialitatea culorilor,
Pozele de pe CRT ar arata la fel de "artificial" daca nu sunt calibrate profesional, plus ca ti-am spus ca e problema spatiului de culoare care a fost vina mea. Am sa ma incerc odata sa faca poze direct in sRGB.
Te asigur ca nu exista probleme cu culorile la LCD-uri; LCD-urile actuale afiseaza mai multe sau la fel de multe cate poate produce o camera foto profesionala. Problema e la transmisii care sunt de joasa calitate, ne-normalizate. Un post e cu rosu puternic, altul cu rosu spalacit; asta de la ce mai e?

Quote:
lipsa nuantelor fine
Repet, nu cred chestia asta. Un PC scos pe LCD/CRT nu reprezinta mai mult de 16milioane de culori (dar lumea se joaca pe monitoare si prelucreaza poze profesional fara probleme) in timp ce ultimele TV-LCD-uri scot mai mult de 1 miliard de culori tocmai ca sa faca tranzitii de culoare mai bune la surse proaste.

Quote:
si chiar daca panourile LCD au progresat mult la ultima generatie contrastul este de 10 ori mai mic decit la plasma
Nici pe departe. Daca e sa ne luam dupa specificatiile tehnice, plasmele au contrast 4000:1 real iar LCD-urile noi 1300:1. Nici pe departe de 10 ori mai mic. Ambele au contraste mici iar in realitate diferentele nu sunt asa de semnificative pe cat ai putea sa crezi. Am studiat 2-3 luni problema in amanunt, am vazut plasme, am vazut ultima generatie de LCD-uri, am citit forumuri de specialitate, am vazut teste de contrast reale. Cand vrei sa dai bani pe asa ceva te asigur ca vei dori sa stii ce e realitate si ce e mit.

Quote:
iar problema unghiului de vizualizare nu se reduce la cit este de mare ci la faptul ca se modifica nuanta culorilor in functie de acest unghi
Eh, noroc ca s-au inventat LCD-urile cu S-PVA atunci. Cu siguranta nu mai sunt problemele de-acum 1-2 ani cu unghiul de vizualizare (am vazut si eu la vremea respectiva; S-PVA-urile noi sunt mai mult decat ok in acest moment)

Quote:
iar timpul de raspuns nu produce ghosting dar imaginea in miscare devine blur.
Eu pun pariu ca majoritatea oamenilor nu reusesc sa faca diferenta intre blur cauzat de timpul de raspuns prost si blur cauzat de compresia semnalului proasta.

Quote:
Toate aceste probleme amestecate si cu semnalul analogic tv duc la o calitate slaba a imaginii tv , de asta sint inca multi care afirma ca tubul CRT este inca cel mai bun pentru tv (probabil nu au reusit sa vada o plasma Pioneer 436 xde bine setata cu un semnal corect).
Acelasi lucru se poate spune si despre LCD-urile noi. Atata timp cat nu ai unde sa vezi un LCD setat corect cu un semnal analogic bun (eu m-am plimbat prin toate magazinele, in toate sunt setate in 2 peri) vei continua sa spui ca CRT-ul e mult mai bun. E mai bun ca si LCD-ul si Plasma dar nu cu mult mai bun.

In legatura cu nuantele care nu se disting in pozele puse de mine: repet, pozele sunt miscate. Chiar si cele mai clare sunt miscate. O poza miscata blureaza detaliile. N-am folosit trepied/flash sau altceva asa timpul de expunere a fost prea lung pentru poze "din mana". O sa montez trepiedul si am sa fac poze mai clare data viitoare.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote