View Single Post
Old 02-10-2006, 08:43   #27 (permalink)
florica
Registered User

Normal ai dreptate cind spui ca ca rezolutia superioara insemna o imagine mai buna...dar eu m-am referit numai la un caz concret si anume receptia TV unde rezolutia semnalului este SD iar afisarea acestui semnal pe un panou HD este mai proasta decit afisarea pe un panou SD.
Sa luam exemplu cu monitorul LCD de la pc cind rezolutia nativa este 1280/1024 dar aplicatia care o folosesti ruleaza numai in 800/600, cum se vede imaginea?
Ideea este ca daca vrei maximum de calitate trebuie sa folosesti un panou cu rezolutia nativa identica sau cit mai apropiata de a sursei, panourile plasma cu 852/480 nu au fost facute la intimplare asa ci corespundeau standardului tv NTSC.
Am instalat, reglat multe modele iar pentru tv nu exista nici o alternativa valabila la modelul recomandat si cu toate ca si eu am cumparat asa ceva dupa indelugi cercetari si testari, totusi mai am unele retineri vizavi de folosirea panourilor 16/9 pe post de tv in special datorita deformarilor geometrice ce apar la afisarea semnalului 4/3 la dvd insa filmele sint corect redate imaginea fiind o incintare, uiti ca urmaresti un film , pierzi continutul si actiunea si esti atent mai mult la detalii din imagine.

florica is offline    Reply With Quote