View Single Post
Old 05-10-2006, 11:03   #74 (permalink)
Cris
Registered User

Cris's Avatar

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Din pacate nu am timp pentru demostratii dar folosind Pc-u pe iesirea component cu un semnal 720p si sursa HD, adica film HD, poti obtine o imagine MULT superioara a aceluiasi film redat de un player DVD de casa.
Testele le-am facut folosind 3 playere Harman-Kardon 22,Pioneer 575, Denon 1930 si discul dvd era original Superbit , filmul Spiderman, iar in varianta PC filmul era HD format TS si ocupa 11gb, placa video fiind 7900GT.
Diferentele erau dramatice chiar daca pe player imaginea avea un efect cinematografic, detaliile , culorile, definitia erau incomparabil mai bune pe PC iar ca cireasa de pe tort ...plasma era SD deci teoretic nu avea de ce sa fie mai bun un semnal HD ...
Pai scuza-ma dar iar compari mere cu pere. Cele 3 playere de care vorbesti sunt DVD playere pe cand tu de pe PC zici ca te uitai la un film HD. In mod normal ar trebui sa compari cu un player HD-DVD de la Toshiba de exemplu si cu un fim HD-DVD, nu cu HD simplu. Sa vedem atunci, cand faci un test cum trebuie daca se mai mentine comparatia.
Ai putea sa testezi un DVD de pe un Denon 1930 si acelasi DVD de pe PC si sa-mi zici care se vede mai bine, daca vrei sa faci un test corect caci despre asta vorbim.

Cat despre "nu are de ce sa fie mai bun un semnal HD" pe o plasma SD iti propun un experiment. Daca ai un aparat foto, fa o poza la 640X480 la un obiect si apoi, cu aceiasi incadrare la acelasi obiect fa o poza 3000X2000 dupa care scaleaza la 640X480. Ai sa constati o chestie foarte interesanta. Da, imaginile high-resolution scalate in jos arata mai bine decat imaginile trase original la rezolutie mica. Culorile sunt altele (pixeli se combina si dau o nuanta mai apropiata de realitate), impresia generala e complet alta. De-aceia comparatia ta nu e valabila.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote