View Single Post
Old 16-10-2006, 14:59   #97 (permalink)
Cris
Registered User

Cris's Avatar

Daca poti, ia-ti V-ul. Din cate am inteles pe wide-gamut calibrarea iese aiurea dar pe modul normal e in regula (modul normal e la fel ca la S2000).

Daca iti iei Sony, ia de la SonyCenter.ro, au preturi mai bune decat in magazine. Te poti duce personal la sediu, eu n-am luat de pe site. Ii gasesti in Bucuresti, in parcul Studentesc, la intrare chiar pe dreapta. Au birouri, service si depozit in acelasi loc. Eu m-am dus cu masina si cu banii in buzunar. Dupa 15 minute am plecat cu televizorul (garantie si tot tacamul, sunt chiar reprezentanta Sony).

Da, la seria S poti face adjustment la backlight. Ai 5 nivele setabile manual sau le poti lasa pe auto (parca) si atunci se ajusteaza dupa senzorul de lumina. Ca sa scazi si mai mult black level mai sunt niste chestii care pot fi setate: Gamma si Power Save level. Ai din ce sa te joci, nu-ti fa grija.

Acum, panel-ul e excelent pentru gaming (fiindca nu ai probleme de burn-in si alte griji + 8ms response time), filme pe DVD si alte chestii din astea. Trebuie insa sa stii ca nu are nivelul de contrast al unui CRT normal (in opinia mea si plasma e departe de asa ceva). Nu asi spune ca e neaparat mai prost ci ca e altceva, e o imagine putin altfel decat cea cu care ai fost obisnuit. Culorile sunt excelente iar programele/filmele profesionale oricum sunt facute din start intr-un range de contrast care sa nu dea probleme mari (vezi pozele alea care am spus ca nu erau facute de mine, calitate studio, contrast controlat, culori calibrate, white balance setat corect - se vad superb).
E o chestie de obisnuinta. Dupa ce am tunat si vizualizat mai multe saptamani deja televizorul, am persoane in casa care mi-au spus in sfarsit ca intr-adevar imaginea e impresionanta (fara sa le cer opinia in vre-un fel, ci pur si simplu asa, uitandu-se la o emisiune oarecare; unele posturi insa se vad prost).

Pozele care le-am pus (mai bine nu le puneam) au fost toate facute din mana, fara tripod fiindca mi-a fost lene sa-l montez. In realitate imaginile sunt destul de crisp pentru o transmisie analog, SD. Oricum, am citit de curand ca Sony Bravia au un scaler foarte bun (pe site-ul Home Theater magazine parca), care a trecut teste pe care alti producatori ca Panasonic nu le-au trecut. E-adevarat ca a fail-uit testele de deinterlacing pe care le-au trecut ceilalti.
Infine eu unul consider o solutie optima pentru urmatoarea perioada. Sigur, am putea astepta seria cu 1080p ready dar sincer, diferenta dintre 720p si 1080p la 32-40" nu e asa mare. De la 50" in sus da. Iar 10-20% in plus la contrast nu e de-ajuns ca sa justifice o noua achizitie cand oricum se vede bine si acum cu ce avem.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote