View Single Post
Old 19-10-2006, 02:35   #44 (permalink)
leonardd
Registered User

Quote:
leonardd, intamplator, am avut in familie un caz - mai exact tata; era fix in situatia pe care am descris-o. S-a vazut discul deplasat doar la o radiografie clasica, dupa ce in lichidul cefalorahidian al canalului medular a fost injectata o substanta de contrast.
La RMN nu era nimic deosebit, fiindca RMN-ul l-a facut pe spate; radiografia a facut-o aplecat.
imi pare rau de ceea ce a patit tatal tau..oricum ori nu a vrut medicul sa va explice cum trebuie, ori se pare ca nu s-a inteles explicatia..
in ''layman'' termeni, radiografiile aplecat/ sau drept in picioare se fac numai sa se vada daca datorita anumitor cauze(accident/degenerescenta/ostoporoza...etc) vertebrele adiacente se misca una in raport cu cealalta (sau mai scurt fenomenul se numeste spondilolistezis)
intradevar nu se vede pe RMN caci nu are de a face cu discul intervertebral ci cu stabilitatea articulatiile intervertebrale posterioare. repet , discurile nu se misca. RMN ca test iti ofera informatii in special despre tesuturile moi.
astept sa iti ceri scuze fata de ceilalti utilizatori pt informatiile gresite pe care le postezi
p.s. speram sa vii cu ceva concret ca poate imi iesea de un articol -lucrare ceva. pacat, nu a fost sa fie

leonardd is offline    Reply With Quote