Laptopuri (benchmarks, comparare, discutii, recomandari)
De 3 ani incoace am inceput sa cumpar numai laptopuri, si sa le schimb atunci cand ramaneam in urma. Am schimbat 3 pana acum. Inca sunt curios care sunt mai bune la performante, asa ca deschid un thread unde sa punem rezultatele la benchmarkurile facute de noi.
Eu am facut azi toate 3dmarkurile, superpi si o sa fac mai pe seara si un pcmark05. Superpi nu este relevant pentru ca nu foloseste decat jumatate din puterea de calcul a procesorului, nu stie de dualcore. In superpi am scos la 1MB - 34 sec.
Laptopul este un ASUS PRO60jc:
ASUS PRO60JC Intel Core Duo T2400 (1.83 GHz, 2 MB L2, 667 MHz FSB)
HD 80 GB - RAM 512 MB - Display 15.4" TFT WXGA Glare Type
Masterizzatore DVD±R/RW Double Layer - LAN 10/100 - FireWire
Modem 56K - Wi-Fi 802.11b/g - S-Video - Card reader 4 in 1
Scheda video: Invidia Ge Force Go 7300, 256 MB Turbocache.
Bluetooth.
Restul datelor nu stiu cat de imporante sunt. Dintre toate laptopurile sunt cel mai multumit de calitatea asus. Au trecut pe sub mana mea 2 FJ-uri si un toshiba, dar bine niciunul din cele enumerate nu erau high-class, ci doar low-middle class. Toshiba din cate am vazut se degradeaza mult in timp, ma refer la taste sterse, la fel la Fujitsu-Siemens Amilo M7405 se vedeau dupa un an urmele de mana pe carcasa.. Iar ultimul FJ era AMILO M7415G, care mi s-a parut ok, nu am avut probleme, dar parca se ingatuie repede daca ai deschise multe aplicatii si ai doar 512 ddram.
Urmatorul pas care vreau sa il fac este sa pun 2 gb de ram pe cel care il acum.
Cred ca threadul ar ajuta si potentialii cumparatori de laptopuri si daca se poate sa se faca si sticky, pentru ca deja sunt multi care deschid threaduri noi ca sa intrebe ce laptop sa isi ia.
|