View Single Post
Old 19-10-2006, 22:37   #157
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by ixtl View Post
Acumulatorii NiMh se descarca cam cu ~1% pe zi, in functie de mai multi factori, temperatura ambianta fiind unul dintre ei.
Ala e icun incarcator rapid, si poti sa incarci orice capacitate mai mare decat cei "originali". Si chiar si mai mica, dar nu cu mult - depinde de incarcator. Perioada de incarcare o sa fie relativ proportionala.
Poti sa descarci acumulatoarele, dar nu cu un "bec", mai bine cu ceva de curent mic.
Apropo de asta, a aparut de curand ceva genial, un nou tip de acumulatori, ceva hibrid. Sunt si acumulatori si baterii; vin gata incarcati. Inovatia consta in faptul ca nu se descarca asa de mult ca acumulatorii normali, si sunt mult mai ecologici. Nu contin nici mercur nici cadmiu. Partea de acumulator e tot Ni-Mh. Dupa ce ii incarci, daca ii lasi in sertar 6 luni, mai au 80% din capacitate. Dupa un an, mai au 70%. Mi se pare genial, mai ales daca nu sunt folositi in continuu.

Maica-mea de exemplu, care face poze din cand in cand, mai tot timpul isi gaseste acumulatorii descarcati, in aparat, dupa cateva luni...

Eu am luat vreo 20 de bucati AA si vreo 10 AAA, azi au venit, ii testez, si va zic cat si cum tin. Ideea mi se pare oricum foarte faina!

Battery Logic UK - HYBRIO batteries

Regards,
A.

AxA is offline    Reply With Quote