Quote:
Originally Posted by Rover Nu, ideea este de a-l forta sa-si depaseasca varsta, cand inca nu este pregatit pentru asta. Si un copil al 3-5-7-9 ani nu este pregatit pt asta, oricat de precoce ar fi. Si nu neaparat fortat prin bataie. poti sa-l fortezi in multe alte feluri. dar, din cate stiu eu, la adulti asta se cheama manipulare. de cand anume la copii se cheama incurajare? |
eu cred ca tocmai incurajarea unui copil sa isi depaseasca limita il face sa progreseze. eu de ex i-am luat intotdeauna jucarii care era peste media virstei lui ( ma refer in special la jocuri lego) si atunci cind vezi ca un copil are o pasiune de ce sa nu-l incurajezi? fata lui stratan il vede pe tatal ei cintind pe scena si mi se pare normal sa vrea si ea sa faca la fel. fetele in general isi admira tatii. daca el nu ar fi cintat nu cred ca ea ar fi vrut sa cinte. cineva zicea aici si avea mare dreptate, incercati voi sa convingeti un copil sa faca ceva ce nu vrea. asta fara bataie. e greu sa manipulezi un copil sa faca ce nu vrea si sa arate ca-i place.
btw, eu nu mi-am batut niciodata copilul si nu cred in educatie cu bita.