View Single Post
Old 28-11-2006, 08:46   #213 (permalink)
Cris
Registered User

Cris's Avatar

Nu exista intrare 1080i, nu stiu ce era chestia pe care ai vazut-o. Oricum, 1080i la SlimFit (samsung-ul de care vorbesti) e o mare pacaleala.

Toate magazinele pe la care am umblat inainte sa-mi iau Bravia-ul avau o calitate execrabila a semnalului SD. Cand ii intrebam de ce se vede asa si nu-si regleaza tv-ul/cablul ziceau ca e de la cablu si nu au ce sa-i faca. Dar nici nu-i interesa sa faca ceva.
Asa ca am inceput sa caut pe internet, sa vad si eu poze de la altii cu cum se vede cablul TV normal. Ei bine, la oamenii care au LCD si isi regleaza tv-ul/cablul se vede lacrima. In conescinta m-am dus la depozitul Sony, am platit, si mi-am luat cutia cu televizorul; fara sa ma mai uit prin magazine la cum se vede ca am vazut destul.
Acasa am tunat televizorul cu DVD-ul Avia (pentru contrast, luminozitate, etc.) si cu un colormetru pe care-l am pentru monitoare de calculator (pentru culori). Mi-am pus si conectori cum trebuie la cablul de-afara, am si antena de satelit pe casa. Concluziile le-am mai spus de cateva ori pana acum:
- Cablul analogic care vine de pe strada la mine se vede lacrima, ca pe un CRT normal de dimensiunile LCD-ului.
- Programele care vin de pe satelit de la DigiTV, MaxTV si FocuSat se vad in generalmai prost decat cele de pe cablu. din 3 motive: imagine soft (adica tulbure), lipsa de contrast si macro-blocuri de compresie. Programele de satelit transmise de straini se vad mai bine spre excelent-lacrima.

Eu unul sunt mai mult decat multumit cu ce am. Am culori naturale (nu fete rosii sau vinete) contrast bunicel si nici urma de ghosting sau alte artefacte. Singura problema la modelul meu de Bravia e sunetul, care ar fi putut fi mai bun. Pana cand o sa apara televizoarele cu OLED-uri sau SED-uri la preturi decente eu sunt linistit. Cred.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote