View Single Post
Old 03-01-2007, 13:27   #2 (permalink)
bogdan george
Love & peace!

bogdan george's Avatar

I'm back.

Quote:
Originally Posted by Comanche
Citatul ala în engleza e un mare bullshit. Irak-ul e o tara mult mai înapoiata decât SUA, dpdv al civilizatiei. Prin urmare ceea ce în SUA sau în Europa ar parea de domeniul SF, în Irak ar putea foarte bine sa para fezabil unui dictator al secolului trecut. Tine de civilizatie.
Adica Saddam n-ar trebui condamnat, pentru ca Iraqul e o tara mai inapoiata? Pe principiul asta, acum inca s-ar mai fi taiat maini pentru furt si c***e pentru preacurvie. Pentru ca, nu-i asa, daca se petrece intr-o tara inapoiata e OK si fapta nu trebuie pedepsita.

Quote:
Originally Posted by MI
Baaaa - tu vrei sa ma prostesti pe fata ? De ce nu reproduci in intregime ce scrie pe-acolo ??
Baaa, DXN a dat niste sfaturi inainte de a fi banat. Cauta sa vezi despre ce e vorba, apoi urmeaza-i sfatul. Poate te mai racoresti un pic.

Ai subliniat United States in citatul tau. Iti citez tot de acolo:
Quote:
By far, the largest suppliers of precursors for chemical weapons production were in Singapore (4,515 tons), the Netherlands (4,261 tons), Egypt (2,400 tons), India (2,343 tons), and Federal Republic of Germany (1,027 tons).
E ceva pe-aici care sa-mi infirme afirmatia ca Statele Unite sunt la "other countries"? In mod clar nu sunt in primele cinci. Mai mult, asa cum se vede mai jos, daca firma provine din SUA nu e obligatoriu ca statul american sa fie in spatele tranzactiei.

Din ce-ai citat mai avem un articol dintr-un ziar despre implicarea CIA in Iraq (buna dovada, n-am ce zice*) si implicarea unui arab emigrat in SUA, care nu lucra in colaborare cu statul american si a fost chiar oprit de acesta:
Quote:
In 1984, U.S. Customs at New York's Kennedy Airport stop an order addressed to the Iraqi State Enterprise for Pesticide Production for 74 drums of potassium fluoride, a chemical used in the production of Sarin. The order was places by Al-Haddad Enterprises Incorporates, owned by an individual named Sahib al-Haddad.
Judecand ca tine, Romania e vinovata de rapirea jurnalistilor romani in Iraq, pentru ca rapirea a fost planuita de un arab emigrat aici.

* Atentie! Nu afirm ca e fals, doar ca nu e o dovada solida.

Presupunand ca articolul ala e adevarat, rezulta ca puternicul sprijin american pentru Saddam se reduce la o colaborare de 18 luni, in care le-au furnizat irakienilor informatii despre tintele militare iraniene.

Nu am afirmat ca americanii nu s-ar fi implicat in Iraq. Dar cu siguranta ajutorul dat de multe alte state a fost mai important decat cel al SUA. care, de altfel, s-a spalat pe maini de Saddam dupa ce a vazut ce-i poate pielea.

Si aici ma opresc.

bogdan george is online now    Reply With Quote