View Single Post
Old 03-01-2007, 15:33   #9 (permalink)
valh
Registered User

valh's Avatar

Quote:
Originally Posted by Comanche View Post
Bingo. Punctul 3 din enumeraţia mea. Lucru care de altfel, ca să vezi "coincidenţă", convine de minune americanilor: cu cât situaţia e mai tulbure în Irak, cu atât ei vor avea mai multe pretexte să rămână şi să deţină o poziţie strategică pentru petrolul din zonă.
Quote:
Megalomaniac, nici eu n-aş vrea să menţin pacea într-o regiune unde prezenţa în vremuri tulburi îmi asigură poziţii privilegiate pentru accesul la bogăţiile din zonă. Nu, Bush nu e un prost strateg
Quote:
Avantajul că o poţi domina, IMO.
Quote:
Mai finuţ e cu influenţarea tratatelor comerciale dintre Irak şi SUA, la nivel de vârf. Altfel - sonda o ai, dar când retragi trupele pierzi şi sonda, pe când contractele rămân

Preşedintele american George Bush şi-a convocat comandanţii militari la o discuţie pe tema strategiei din Irak. Potrivit experţilor, este un semn că Statele Unite şi-ar putea schimba tactica. Întâlnirea lui Bush cu generalii vine după o lună în care armata americană a înregistrat pierderi grele în Irak iar insurgenţii au început proclamarea statului islamic, în şase provincii irakiene.

Conform declaratiilor facute zilele trecute de directorul de buget al Casei Albe, Rob Portman, costurile razboiului din Irak vor depasi 110 miliarde de dolari in anul fiscal 2007, facand astfel ca preturile operatiunilor militare din regiune in ultimii trei ani sa ajunga la 300 de miliarde de dolari.

Sa fi nebun sa crezi ca iti faci singur pierderi imense ca sa domini ce? Cand deja domini juma' din petrolul mondial.
D'ale constipationistilor.

valh is offline    Reply With Quote