|
La toate iPod-urile nu se poate schimba bateria fara sa violezi anal garantia. La fel va fi si in cazul iPhone-ului, aproape cu siguranta.
Ce e mai nasol e ca se pare ca Apple nu va permite aplicatii third-party pe iPhone, sau cel putin nu aplicatii third-party care nu sunt dezvoltate impreuna cu Apple. Asa ca foarte probabil ciu-ciu Skype, iGo, s.a.m.d.
In plus, faptul ca iPhone nu e 3G e lame, tinand cont ca la noi va fi disponibil de-abia prin Q4 2007 si in Asia in 2008. Hai, acum, pana in primavara, mai e de inteles sa lansezi dispozitive non-UMTS, dar deja pana si la noi 3G incepe sa devina disponibil peste tot, ce sa mai vorbim de Asia.
Also, pretul nu e extraordinar - tinand cont ca e 599 cu contract pe 2 ani la Cingular in State. Unlocked probabil ca vorbim de 700, poate 800 de dolari la ei si de Euro la noi, ceea ce e exagerat pentru un dispozitiv fara GPS, 3G, camera 3-5 Mpixeli s.a.m.d.
Acum nu ca vreau sa fiu rau, dar intai o sa-l incerca pana sa-i cred pe Apple ca interfata touch-screen e a doua revolutie - nu de altceva, dar ecranele touch-screen nu sunt tocmai indestructibile, imune la amprente, usor acoperite de folii protectoare sau ca degetele mele sunt la fel de finute ca un stylus cand e vorba de tastat. Sigur, in engleza o sa fie usor sa corecteze predictiv textul, dar in romana aproape cu certitudine nu va exista o varianta localizata, deci imi va fi de folos mai mult decat o gramada.
Altfel designul e frumusel, furat de la Dell Axim x50 si curatat elegant de elementele care distrageau de la liniile de baza. Pacat ca in incapatanarea tembela jobsivesiana nu au pus macar doua butoane hardware in plus pe fata, pentru pick-up si end-call: nici nu era nevoie sa strice layout-ul, puteau sa fie butoane touch cu iluminare, in stil LG Chocolate. Still, de admirat cat de subtire e.
All in all, nu m-ar surprinde daca si-ar atinge tinta de 1% din piata pana prin 2008-2009. Posibil. M-ar surprinde insa daca ar depasi aceasta cota de piata fara niste imbunatatiri radicale ale dispozitivului si ale modelului de pret.
__________________ Now is the winter of our discount tent. |