Quote:
Originally Posted by Strangelove eu nu vad problema cu garantia... daca mi s-a stricat bateria, ma duc la service-ul lor si mi-o schimba, fiind in garantie. daca nu mai e in garantie, atunci ok, oricum nu mai conteaza ce si cum: scot bateria si o inlocuiesc cu alta noua. |
Problema e foarte simpla, nu poti sa ai o baterie de rezerva la tine si nu poti sa inlocuiesti bateria originala Apple cu produse third-party de capacitate mai mare.
In plus, in cazul unora dintre iPod-uri, procedura de inlocuire a bateriei e de-a dreptul alambicata, ceea ce inseamna ca va trebui sa ai grija cand o faci singur ca sa nu-ti bulesti de tot iPod-ul iesit din garantie.
Quote:
Originally Posted by Strangelove nu stiu cat de raspandit e 3G-ul in US, dar probabil ca iPhone-ul care va ajunge in europa va avea 3G. |
Ma indoiesc profund. iPhone o sa fie disponibil in State de-abia in iunie, in varianta curenta. Asa ca daca Apple doreste o lansare in octombrie-noiembrie pentru Europa care sa aiba 3G, americanii care au cumparat in vara un iPhone deja obsolete o sa-si bage unghiile in gat. Nu, probabil ca vor lansa exact acelasi model si aici.
Quote:
Originally Posted by Strangelove iar, nu stiu daca unlocked va costa mai mult, ma gandesc ca in clipa de fatza Cingular n-a scazut pretul telefonului ci se bazeaza pe hype-ul si dorintza multora de a avea un iPhone pentru a mai vinde niste abonamente pe 2 ani. |
Umm, iPhone e disponbil
exclusiv de la Cingular in State, cu contract pe doi ani, exclusivitate care va dura mai multi ani (foarte probabil doi, exact cat si durata contractelor) conform parteneriatului anuntat.
Mi se pare putin probabil ca Apple sa acorde un astfel de contract de exclusivitate pentru Cingular daca Cingular nu ar subventiona o buna parte din costul aparatului. Care ar fi interesul Apple in cazul acesta? N-ar face decat sa-si limiteze piata de desfacere in SUA.
E clar ca fara contractul cu Cingular, iPhone ar costa mai mult. Cu cat mai mult, putem sa ghicim din tipurile de subventii care le acorda operatorii de telefonie pentru alte telefoane, subventii care sunt in jur de 100-200 de dolari pentru produsele high-end. Deci cred ca estimarea de 700-800 de dolari unlocked e rezonabila.
Quote:
|
despre butoanele de "answer"/"quit" - nu cred ca trebuie sa unlockezi telefonul ca sa raspunzi la un apel sau sa-l respingi. ar fi mult prea ne-ergonomic pentru reputatia Apple
|
Nu e vorba de unlock, e vorba de acces rapid la cele doua functii de oriunde din interfata telefonului. Asa cum e acum, trebuie intai sa-i dai Home si apoi phone ca sa ajungi la Contacts.
La fel si in cazul intreruperii convorbirii, care in cazul curent trebuie facuta luand telefonul de la ureche, uitandu-te la ecran si apasand acolo pe un buton virtual. Ne-elegant.
Daca ar fi luat butoanele spatiu, as mai fi inteles renuntarea la ele. Dar e loc cacalau in jurul butonului Home ca sa le pui acolo.