Quote:
Originally Posted by Strangelove Amyd, o intrebare de bun simtz ar fi si de ce Apple n-a lansat o varianta unlocked, la un pretz mai mare, dat fiind ca oricum exista o cerere serioasa chiar si la un pretz cu 2-300 dolari mai mare? |
Din doua motive:
a) Daca l-ar oferi asa, atunci nu ar mai beneficia de un bonus la fel de mare de la Cingular pentru exclusivitate;
si, mai important,
b) ma indoiesc profund ca exista o cerere serioasa pentru un astfel de device la $700 - $800 sau echivalentul in Euro (adica probabil 700 - 800 Euro...

);
Ah, ca exista oameni care il vor cumpara, cu siguranta. Dar e un pret astronomic in comparatie cu media preturilor pentru dispozitive asemanatoare. De exemplu, tot la Cingular, Samsung BlackJack e $199, 8525 (HTC Hermes rebranduit) e $399 iar Treo 750 e $399, cu aceeasi subventie pentru contracte de 2 ani. De diferenta de bani, poti sa-ti iei linistit un card generos de stocare sau chiar un iPod Nano.
Pretul maxim la care vad un astfel de iPhone vanzandu-se e comparabil cu un E-ten X500, HTC TyTN, s.a.m.d. - adica undeva 500-600 Euro unlocked. Pret pe care ma indoiesc ca Apple il va atinge in Europa.
Quote:
|
Originally Posted by dtancu Nu cred ca Apple va renunta prea curind la conceptul ipod in favoarea iphone, e mult prea riscant. iphone este un concept extraordinar si cred ca va cistiga o piata semnificativa dar nu cred ca va canibaliza ipod-ul. |
Actually, eu nu sugeram ca Apple va renunta la iPod, ci ca va reduce treptat-treptat ponderea iPod-urilor cu HDD in favoarea celor cu memorie Flash. Vom mai vedea probabil un iPod video 100 GB, poate unul 120-160 GB anul viitor, si banui eu, cam atat.
Apple sunt in mod evident constienti ca marea masa a consumatorilor nu vrea sa dea pe un MP3 player mai mult de $100-$200, adica acolo unde se vand ca painea calda Shuffle-urile si Nano-urile. Si nu cred ca va cobora vreodata iPod-urile video cu HDD in zona respectiva de pret, ci va ramane la $250-$350.
Memoria Flash e deja competitiva la capacitati de 16-32 GB - de exemplu, RiData isi va vinde SSD-ul de 16 GB la aprox. $170 catre end-useri, ceea ce e absolut in zona de pret a iPod-ului video de 30 GB, tinand cont de discount-urile pe care le are Apple ca producator de milioane de dispozitive pe semestru si ca unul dintre cei mai mari cumparatori de memorie Flash curenti (pentru Shuffle si Nano).