Dupa 1 saptamana de studiu pe net si citit de rewiew-uri o sa incerc sa fac un rezumat al modelelor mai interesante. Va rog sa veniti cu completari pt. ca din pacate nu am apucat sa vad nici 1 in realitate si e posibil ca realitatea sa fie diferita:
Samsung 225BW este laudat ca ergonomie, culori si contrast, design placut (din pacate cel negru nu e disponibil in Europa). Probleme ar fi unghirile slabe 160/160 si blcklight bleeding destul de mare. Acesta difera de la model la model deci e si chestie de noroc. In .ro am gasit doar varianta cu boxe de 2w! care costa 1,3 mil mai mult ca cea fara!! In concluzie pretul per watt mizica e la nivel de mission si cabasse

. Are DVI chestie la care tin multi. Un utilizator zicea in rewiew-ul lui ca bleeding-ul nu e asa mare si ca in nici un caz nu e deranjant.
LCD 22 ACER AL2216WS Pret foarte bun dar cineva spunea ca are cateva la firma sii e slabut ca si culori etc. Nu are DVI. Nu am mare incredere in firma acer la capitolul monitoare. Totusi la pretul lui e ok.
22 Iiyama Pro Lite E2200WSV Cu sau fara DVI ( 1 mil diferenta) am vorbit pe PM cu cineva care l-a vazut in realitate design deosebit, ergonomie la fel dar per total aceleasi probleme ca samsung adica backlight bleeding ( mai mare ca samsung) si unghiuri slabe. Cum se invarte cam la acelasi pret e chestie de gust.
Monitor LCD 22 Asus MW221U Foarte rapid (2sec gtg) dupa specificatii lumea se plange pe forum ca are culori cam diluate. Unghiuri viziale bune pt un TN 170/170. Eu personal vreau sa-l vad pt ca traba cu culorile e subiectiva clar. Are DVI.
LCD BenQ FP222WA, 22"
Monitorul asta e un fel de fata morgana il vezi si tot dispare am fost la CEL, EMAG etc si cand ajungeam tocmai se vanduse ultima bucata de pe stoc. Nu are DVI, culorile si contrastul zice vox populi ca sunt ok pretul e f bun. E si el o optiune demna de luat in seama.
Belinea 22" Vad ca a disparut din oferte probabil nu se mai aduce din motive necunoscute.
Fujitsu-Siemens Nu l-am studiat daca are cineva date concrete sa ne comunice si noua.
Pt. cineva care are buget mai mare mai exista si alternativa urmatoare:
SAMSUNG 215TW wide pe la 18 milione, 21", panel PVA, culori contrast unghiuri foarte bune. Dvi etc. Mult peste tot ce este enumerat mai sus dar scump si mai mic. L-am vazut cu ochii mei este chiar deosebit , imaginea mie mi-a placut mai mult ca la 971P.
Bugetul meu nu este unul fix se poate suplimenta substantial dar nu vad rostul sa dau foarte multi bani pe un monitor. Daca cineva are ceva din ce am enumerat mai sus promit ca fac cinste daca pot sa-l testez si eu 5 minute.
Oricum e inadmisibil ca vreau sa dau 400-600 de euro pe un monitor si NU POT MACAR SA-L VAD INAINTE. Ideea e ca este posibil sa cumpar 5-6 bucati pentru servici. Am sunat la EMAG si am comunicat ca este posibil sa dau o comanda de 80 de milioane. Oligofrenul de la telefon a zis ca f bine sa platesc si vad eu dupa aia daca-mi plac monitoarele sau nu. Precizez ca firma la care lucrez a cumparat de la emag produse de pe 200 de milioane in ultimii 2 ani. GG GL HF!