View Single Post
Old 13-02-2007, 13:39   #11 (permalink)
Amyd

Amyd's Avatar

Quote:
Originally Posted by SupraDoza View Post
@ Amyd : Foarte interesant. Dar sa inteleg ca tu ai montat monitorul pe un perete? Eu nu am aceasta pretentie deci nu voi avea probleme cu demontarea ...daca am inteles bine. Dithering nu stiu ce inseamna
Nu e montat pe perete, e montat pe suportul lui de cacat cu care vine la pachet. Din cauza sistemului de blocare din plastic intre cele 3 componente (baza, picior, monitor), doua dintre ele raman legate una de celalata.

Dithering inseamna (in contextul discutiei) procedeul prin care se pot obtine mai multe "culori" decat poate sa redea nativ un anumit dispozitiv - de exemplu de la 16.2 milioane de culori la 16.7 milioane de culori. Practic, folosind nuantele pe care le poate reda monitorul, se face un pattern de "zgomot" pe ecran, care privit de la ceva distanta se transforma in culoarea care lipsea din paleta (e.g. un pattern de rosu si albastru poate sa produca violet).

Insa evident ca examinat cu atentie, un monitor care intrebuinteaza dither va da bube - se observa in mod pregnant pe gradientii (de la alb la negru sau de la o culoare la alta), unde se vede ca un fel de zgomot sau (in cazurile cele mai proaste), ca niste trepte discontinui in locurile unde gradientul ar trebui sa fie continuu.

Amyd is offline    Reply With Quote