View Single Post
Old 15-02-2007, 00:13   #27 (permalink)
Malakusta
Registered User

De 2 saptamani ma chinui sa-mi cumpar un TFT Samsung de 20" (204b) si m-am confruntat aproape cu aceleasi probleme mentionate de SupraDoza. Prima data am cautat pe net sa vad unde este mai ieftin. Cautand prin shopmania am gasit cel mai ieftin la pcfun.ro (cred ca au cele mai bune preturi la tft-uri; nu stiu insa cam ce au pe stoc) unde am stat de vb. la tel. cu un timp f. amabil caruia i-am lasat nr. de mobil intrucat nu aveau modelul pe stoc. L-am asigurat ca sunt interesat ferm si ca sunt dispus, daca-l aduc, sa-l cumpar numaidecat. A trecut o saptamana, n-am primit nici un telefon si m-am apucat sa caut in alta parte. Am vazut un anunt pe forumul de pe softpedia unde un tip zicea ca aduce orice model Samsung. Dupa cateva schimburi de email-uri mi-a spus ca daca sunt hotarat imi poate aduce modelul dorit in vreo 2 saptamani. Prin deductie, dupa adresa de email, am concluzionat ca lucreaza la seed.ro, site care nu-mi inspira nici o incredere, dar tipul a fost prompt si mi-a rapsuns la toate mesajele pe care i le-am trimis. Si daca mi-a zis ca-mi face factura si imi da garantie 3 ani, il verifica inainte sa nu aibe probleme, am zis ca e in regula. Cu o comanda online e nasol cu pixelii buliti, nimeni nu doreste sa riste, si peste tot unde am vorbit, am cerut ca monitorul sa fie verificat inainte ptr. ca nu accept sa dau 14 mil. si sa cumpar un monitor nici macar cu un pixel dus. Ca imi pot aparea chiar din a doua zi unul-doi, oricati, sub numarul ptr. care se acorda garantie la el, asta e alta mancare de peste. Cred ca oricine este de acord cu asta, de aceea toata lumea doreste sa-l vada inainte.
Am sunat apoi la emag, unde deja scazuse pretul cu cateva sute de mii. Am vorbit la telefon cu o tanti care se si pregatea sa-mi inregistreze comanda, cand am intrebat-o cu privire la verificatul monitorului inainte, mi-a spus sa trimit un email la dep. vanzari si sa intreb acolo, si in plus mi-a spus ca la anumite produse nu se acorda garantie. Chiar n-am inteles ce vroia sa zica cu chestia asta, mi-a repetat-o de vreo 2 ori, eu ii zisesem inainte modelul pe care il vroiam si pe care nu-l aveau pe stoc, dar mi-am dat seama ca n-o sa rezolv mare branza cu ea. Binenteles ca cei de la dep. vanzari n-au telefon si binenteles ca cea cu care am vb. la tel. era de la comenzi si n-are nici o treaba cu vanzarile (treziti-va, fratilor !) si nu putea sa intrebe pe cineva acolo. E ca la RDS cand suni si vb. cu vreun operator sau vreo operatoare, ii intrebi de ce te poti conecta la internet, dar nu ti se deschide nici o pag. si te iau cu dezactiveaza antivirusul, firewallul, scoate cablul, baga-l la loc etc. etc.
In fine, le-am trimis un email la care voi primi raspuns (poate) dupa ce imi voi fi cumparat monitorul din alta parte.
Am ajuns la mediadot.ro din intamplare si acolo am gasit tft-ul cu mentiunea
"pe stoc" in dreptul lui. Am sunat, mi s-a spus sa astept 15-20 min. pana verifica in depozit, m-au sunat si mi-au zis ca-l au (am fost un pic surprins, ce-i drept). I-am intrebat daca pot sa-l verifice inainte intrucat nu am posibilitatea sa-l vad si le-am spsu ca il cumpar doar daca nu are nici un pixel dus. Altfel il trimit inapoi. Le-am explicat problema, m-au inteles, ramane de vazut daca se si tin de cuvant si nu-mi fac vreo "surpiza". Si intrucat maine plec din oras (puteau sa mi-l trimita si a doua zi intrucat m-am oferit sa platesc online) astept sa soseasca vineri. La ei se ofera garantie la 4 pixeli dusi, la pcfun la 5, la un magazin la mine in oras am gasit si cu 3 (doar ca nu poti vedea monitorul decat dupa ce-l platesti; very funny).
So, e o adevarata experienta cu cumparatul tft-urilor online, daca monitoarele cu diagonala mai mare de 19" tot nu se vand toata ziua, si de aceea nu prea se tin pe stoc, atunci de ce nu-si schimba politica magazinele cu vanzare online in acest sens. Importantorii poate ca n-au nici o vina, dar macar sa verifice magazinele monitoarele inainte si daca nu corespund, sa le trimita inapoi. Dar nu cred ca o sa vedem prea curand faze de genul: "Avem monitorul X de 20" sau monitorul Y de 21" pe stoc cu 2 pixeli morti, dar nu-l putem returna la garantie intrucat nu respecta politica producatorului. Il doriti ?"
Eu inteleg ca la vanzari zilnice de "nspe" monitoare de 17" si 19" sa nu aibe timp sa se uite la fiecare bucata, dar la monitoare care nu se vand toata ziua si care costa bani grei, ar putea macar sa deschida cutiile si le verifice. Sau macar atunci pe loc, la cererea cumparatorului online.
Poate ca punctul meu de vedere este gresit, dar totusi...

Malakusta is offline    Reply With Quote