View Single Post
Old 16-02-2007, 13:35   #29 (permalink)
Malakusta
Registered User

Nu vreau sa transform acest thread in povestea vietii mele in cumpararea unui monitor, dar cred ca e bine de stiut si de urmarit cate-o situatie din-asta. Nu sunt si nu voi fi ultimul care intampina dificultati in achizitionarea unui monitor TFT de o anumita clasa, dar daca peste putin timp o sa ajung sa intreb pe net "Vreti ceva de pe 'cutarica' site ?", inseamna ca am hotarat sa vad cum stau lucrurile si in ograda altora.
Ieri cand am sosit acasa am verificat casuta de email, cu un fel de intuitie prezenta in minte. A dracului intuitie, de ce nu o am si cand joc la loto ? Si (imi vine sa zic "Si, binenteles,..."), ce sa vezi, am primit urmatorul mesaj cu titlul "Problema" de la mediadot:

"Buna ziua

Am primit confirmarea platii.

Singura problema care se va rezolva este ca singurul monitor care trebuia trimis a avut 1 pixel defect, in stoc aseara aflandu-se doar 2 bucati, una fiind in prealabil vanduta catre o terta persoana.

Sambata noaptea pleaca din UE un transport, ajungand aproximativ luni seara in Bucuresti.

Ne cerem scuze pentru aceasta incurcatura.

Am dorit sa va contactez telephonic dar se pare ca nu am salvat numarul.

Cu stima,

.....................

Consilier vanzari"

Si eu am raspuns acestui mesaj astfel:

"Va multumesc pentru faptul ca ati tinut cont de conditia mea cu privire la parametrii monitorului. Sper ca saptamana viitoare, miercuri cel tarziu, sa pot intra in posesia unui monitor impecabil. In caz ca nu veti primi in stoc modelul cerut de mine sau acesta nu va corespunde cerintelor solicitate cu privire la pixelii morti, voi fi nevoit sa va rog sa imi returnati banii prin transfer bancar. Apreciez ca ati verificat monitorul cum v-am solicitat, pe aceasta cale va rog sa o mai faceti inca o data cu noul monitor urmarind pixelii luminosi sau intunecosi de pe suprafata monitorului, si chiar si zonele de backlight in partea superioara si inferioara a ecranului (daca, binenteles, primiti 2 sau mai multe bucati).
Numerele de telefon la care ma puteti contacta sunt urmatoarele: ..............
Sper ca in cel mai scurt posibil ambele parti sa iasa multumite in urma acestei tranzactii.
Pe curand."

Prin urmare, nu pot spune ca sunt dezamagit, imi vine sa zic ca era aproape de asteptat, dar avand in vedere conditia impusa de mine, sa zicem ca merita sa mai astept un pic.
E drept ca as putea face o gramada de supozitii pe acesta chestie, ca de pilda faptul ca acel monitor se putea verifica inainte ca eu sa efectuez plata online, nu sa astepte ca eu sa fac dovada platii. As putea sa cred si ca m-au mintit si ca nu aveau nici un monitor pe stoc, dar se bazau pe acest transport si au vrut sa ma castige de client. Pot sa cred ce vreau. In mod normal mi-au spus ca produsul se livreaza in 4 zile, dar am hotarat sa platesc prin transfer bancar intrucat era mai avantajos. Mi-au spus ca nu se poate plati online, iar cu ramburs, pe langa taxa de transport, trebuie sa platesc si 1% din valoarea produsului, si, probabil, taxa pentru returul banilor. Aceste lucruri nu sunt mentionate pe site la sectiunea "Cum cumpar" ceea ce denota o lipsa de transparenta din partea lor.
In fine, ca sa nu zica nimeni ca sunt cusurugiu, ca daca sunt pretentios, trebuie sa platesc pentru asta asteptand in plus, dand dovada de maleabilitate (deh, suntem in Romania), atunci voi astepta.
Ma intreb, totusi, cati dintre vanzatorii de produse IT din Romania constientizeaza ca masa cumparatorilor de astfel de produse a evoluat, gusturile si preferintele lor s-au rafinat, exista multi clienti cu pretentii, si pe buna dreptate, si acesti vanzatori trebuie sa tina cont ca intr-o afacere buna toata lumea trebuie sa iasa multumita.
Ar trebui sa ne batem capul, noi ca cumparatori, sa ii facem pe vanzatorii IT sa-si revizuiasca atitudinea fata de noi ? Sau noi ar trebui sa ne revizuim atitudinea fata de ei ? Poate o sa-mi dea raspunsul un client obisnuit (pretentios sau nu) care a ajuns manager sau patron al unui magazin de calculatoare.
Sper sa scriu si eu niste impresii la mult asteptal monitor daca o sa intereseze pe cineva.
Pana atunci, stati pe-aproape.

Malakusta is offline    Reply With Quote