|
In sfarsit, mi-a sosit plasma mult asteptata. In cele din urma m-am inteles cu cei de la shopix, mi-au adus-o a doua zi dupa ce am dat comanda, a costa 4948 Ron si nu au fost niciun fel de probleme cu aparatul sau cu actele.
Nu intentionez sa incep cu afirmatii de genul: "e cea mai buna plasma" sau "se vede mai bine ca un lcd", pentru simplul motiv ca nu am posibilitatea sa fac aceasta comparatie la mine acasa, in aceleasi conditii de semnal.
Am ramas, totusi, uimit de imaginea afisata pe cablu analog (in sensul bun, bineinteles). Am citit atatea post-uri pe acest forum despre calitatea jalnica a semnalului de cablu analog atat pe lcd-uri, cat si pe plasme, incat ma asteptam ca, doar reducand mult din acuratetea si claritatea imaginii, sa pot scapa de "purici". Mai ales ca, invartindu-ma prin magazinele de profil, am vazut ca orice semnal provenit de la cablu, inclusiv la standul dedicat boomtv de la mediagalaxy genera o imagine de proasta calitate, singura sursa placuta ochiului fiind dvd-urile de prezentare.
Este adevarat ca semnalul celor de la astral este de buna calitate, cel putin la mine, iar cablurile folosite de la cutia de pe scara pana la tv sunt bunicele (de piata, dar din cele mai bune).
Am vazut si un film de pe pc, dar folosind urmatoarea conexiune: cablu s-video - rca pana la un vcr si cablu coaxial intre vcr si tv. Este o solutie de moment pana voi gasi o varianta mai buna, insa imaginea a fost super.
Una peste alta sunt incantat de noua achizitie. In cele doua luni cat am urmarit acest forum, ajunsesem sa oscilez zilnic intre lcd si plasma, in functie de opiniile postate, dar pana la urma am intelesca nu am cum sa pierd, oricare ar fi fost alegerea.
|