Thread: N E W S
View Single Post
Old 24-02-2007, 12:31   #873 (permalink)
parintele
Registered User

parintele's Avatar

eu sunt optimist si o sa-ti spun de ce:
1Ds3 va fi diferit de ce vreau eu. 22 m, poate alta tehnologie la senzor, se zvoneste tot mai des din tot mai multe surse ca e posibil ca, fiind un aparat de studio/fashion/produs etc... sa schimbe si montura cu una mai mare, una care sa rezolve mai binerezolutia asta...in cazul i care nu trec la tehnologia pe care o ridica acuma sigma...
profi solicita securizare, gps-ur, transfer wireless, control wireless al bliturilor in camera, chestii care nu vor fi pe 5d2....

eu ma refeream la un ff de 12 mp sau poate 16 maxim, senzorul deja il au de la 1ds2 in mare parte, cu digic iii, cu un AF de serie 1, poate nu cel de le 1d3 dar pe acolo, cu ceva mai putine cross-uri, cu 3-5 fps-uri nu cu 10, si cu features ep care le vom vedea si in gama mai ieftina:
- lens calibration
-highlight detail (functia care subexpune si scoate detalii din zonele aproape arse, nikon o are pt zonele foarte intunecate)
-meniul mult mai destept al lui 1d3, nu integral dar mare aprte din el
-live preview-ul care poate fi extrem de util in studio, pt macro si care si el e va fi in gama low end pt a usura trecerea amatoilor obisnuiti cu sistemele p&s sau bridge gen panasonic fz sau s3is
-senzor cleaningul pe care multi il adora desi se temeau de el, cine nu vrea o componenta in lus care se poate defecta nu il folosesc si au scapat de chin...

si tot asa...

de asta zic un 1d3 cu mai putine fps-uri, fara gps-uri si chei de securizare si add-unuri folosite doar de profi, fara af-ul atat de performant dar cu un senzor FF existent azi pe 5 D sau imbunatatit putin...deja 1d3 cu TOATA electronica asta costa 4000 si va fi 3500 in iarna urmatoare, ca si 1dN-ul ,acelasi traseu al pretului... peste vreo 6 luni eu cred ca e rezonabil sa gasim ce vreau eu si cred ca ala ar fi pretul corect...

iar 1Ds3 sau cum s-o numi, 1Dv, etc...va fi revolutionar: sensor pe este 20 mp cum ziceam, o groaza de nimicuri cae pt profi CONTEAZA, ALTCEVA...repet, nu mai spun de alta tehnologie a senzorului
daca ai observat deja 16-35 II are 82 mm desi e tot EF...de ce oare?

eu sunt gata sa pariez acum pe un astfel de 5d2 sau 3D sau cum o sa se cheme...
pt multi ar fi alegerea perfecta...nu am nas e 7000 de dolari si 1ds3-ul lor, nu am nevoie de jdemii pe pixeli, de milioane de carduri sau de milioane de gigaherti si gibabyte de rah sau hdd...nu am timp sa postprocesez rawuri de 25 de mega, nu am cu ce, nu am pe ce sa trag sau poate am dar nu am nevoie de bataia asta de cap...
am insa nevoie de un body inchegat, cu features actual aparute pe 1d3, FF cu un 12-16 mp, o rezolutie rezonabila din toate punctele de vedere..................
si ca mine sunt cei mai multi ... nu toti lucram la reviste, nu toti avem pasiuni nebune si venituri de 10000 pe luna sa ne permitem scule scumpe.. dar avem nevoi obiective gen calibrarea focusului sau highlighturile rezolvate sau un procesor de imagine mai destept decat ala scos acum 3 ani si ceva...

eu asa vad lucrurile iar un astfel de FF nu are cum sa coste 5000 , mai mult decat un aparat cu 10 mp 1.3 si 10 fps cu body proofi si o mie ed facilitati...e absurd...pretul lui 3d-5d2 va fi cat e si cel al seriei 1d scoasa acum...

cine ma combate o sa dea o bere in toamna, daca are dretate el si nu eu, dau eu 2

parintele is offline    Reply With Quote