|
vorbeam cu kpk1 pe mess si asta spuneam, ca 14 biti nu inseamna DR mai bun...inseamna un soi de color range mai bun... detalii in hightlight sau shadow nu prea din pacate...
cat despre viitorul 5d eu sper sa nu mai fie in body-ul de 5d si sa aiba un af bun pt ca asta e INFECT comparativ cu 1D...
am avut impresia ca am 20-ul defect, am dat o caruta de bani pe calibrari si mirror box nou, am facut zile intregi teste de AF...concluzia este ca 20-ul are un AF INFECT comparat cu ce presupun multi...
5d-ul este mai bun dar nu un salt urias
din moment ce avem u body profi cu o mie de features, un senszor nou cu dotpitch mai mic decat 5d-ul care scoate cel putin comparabil (ma refer la raw) si 10 fps-uri, care implica obturator, oglinda si electroniva net superioare, eu cred ca e rezonabil sa speram la un 3D construit mai serios decat 5-ul actual, cu un af care e acum pe seria 1 cu ceva mai putine cross-uri dar un AF de incredere pt static, precis, cu erori mult mai mici, si ce am enumerat ma sus....
in fond ar lua senzorul actual ff de pe 5d, i-ar pune un digic III, l-ar tuna putin si l-ar infige intr-un body ma serios...
ce e se pierde fata de 1D3 e un plus prin senzorul FF slabutz fata de cel de pe seria 1 care va fi...
eu cred ca e rezonabil si repet, 1ds3 va fi ALTCEVA, mult peste acest 3D de care vorbesc eu...sa nu uitam ca sunt de 2 ori mai multi pixeli, un senzor mult mai dens cre pt a avea rezultate macar peste 5D cu putin TREBYIE sa fie un mare pas inainte al tehnologiei...
ori astea inseamna diferenta de la 3500-4000 la 7000 cat va fi ala...
|