|
Si care e problema? Vorbim de UNELTE nu de bijuteri. Nu vad cu e e deplasat sa bagi K10D in discutie. Adevarat, Canonul cu weather sealing e 4000euro iar Pentaxul e 900. Problema ? . Intamplator am avut ocazia sa vizitez un fotograf profi (aka care din asta traieste) in vederea inchirieri studioului sau pt un Workshop. Omul a facut reclame si albume fashion/modeling cu un ...350D. Mi-a fost rusine sa spun ca eu fac fix vax din placere cu 20D. Deci tehnic vorbind a fost " hai sictir".
"aristocratia" in domeniul asta nu poate fi decat cel mult hilara (cand ajunge la punctul "ce te bagi in seama?")
Da, e trist, 2 producatori (Nikon si Pentax) ofera la 1500e, respectiv 900e features-uri esentiale pe care Canon le vinde la 4000e. Da, nu este acelasi aparat, le desparte pretul insa cata vreme nu esti fotograf oficial la Olimpiada (8.5-10fps) , nu poti sa nu zambesti vazand ca entry level-urile de la 2 firme decid, macar partial, soarta unui "porfi" de la alta firma (si aici nu ma refer doar la 10MP, ci la 9 puncte cross la 900e, dust removal, sa nu mai vb de live preview...). Da Canon nu face altceva decat sa se inspire de la concurentza de 900e (avand in vedede diferentzele intre 1D2 si 1D3).
Din ultimele 2 pagini, singurul om rational este Parintele, degeaba pupam in dos canon-ul, cata vreme nu renuntza la marketing-ul tip Sony si arogantza, panta descendenta ii este asigurata.
Eu sunt minimalist in cea ce priveste echipamentul, nu il am trecut in semnatura la fiecare post. deci is redus. Concluzia ?
UNEALTA la rang de jucarie si orgolii infantile. (a nu se intelege gresit, un om care din asta traieste nu trebuie sa justifice pe computergames motivul pt care a optat pt H3D-39 sau 1Ds2. Insa nu il vad pe Narcis Virgiliu sau Dinu Lazar cu atitudinea " ce te bagi tu in seama ? " )
__________________ Dragos Jianu PHOTOGRAPHY 5D20D17405085100M580EXII430420 |