Thread: N E W S
View Single Post
Old 27-02-2007, 19:55   #895 (permalink)
mindwar
Registered User

Quote:
Si care e problema? Vorbim de UNELTE nu de bijuteri. Nu vad cu e e deplasat sa bagi K10D in discutie. Adevarat, Canonul cu weather sealing e 4000euro iar Pentaxul e 900. Problema ?.
Intamplator am avut ocazia sa vizitez un fotograf profi (aka care din asta traieste) in vederea inchirieri studioului sau pt un Workshop. Omul a facut reclame si albume fashion/modeling
cu un ...350D. Mi-a fost rusine sa spun ca eu fac fix vax din placere cu 20D. Deci tehnic vorbind a fost " hai sictir".
pai problema e ca discutam de alt nivel de scule. pentax a scos un body bun de voie de nevoie. dar asta nu conteaza. e bine ca l-au scos. a zis si parintele, dau un sut concurentei. prin faptul ca sunt nevoiti sa scoata ceva bun sa nu se duca la fund nu fac decat sa ridice standardele la entry level. dar pana una alta un body seria 1 nu se reduce la weather sealing. sunt curios daca a cumparat cineva un asemea aparat DOAR pentru asta (sau macar in principal pt asta).
si daca e sa vorbim la modul "eu n-am nevoie de 10fps" atunci hai s-o facem.
de ce-as avea nevoie de weather sealing pe k10d? n-o sa ma duc sa fac poze la pisici (aka poze de placere, hobby) pe ploaie (ca nu-s masochist). daca in schimb TREBUIE sa faci poza aka te trimite redactia prin praf/ploaie deja pentaxu nu cred ca mai e solutia potrivata cu tot weather sealingu' lui. sa nu mai vb ca deocamdata obiective cu weather sealing de la pentax inca nu-s (da, stiu ca noile obiective aparent o sa aiba).
Quote:
"aristocratia" in domeniul asta nu poate fi decat cel mult hilara (cand ajunge la punctul "ce te bagi in seama?")
Da, e trist, 2 producatori (Nikon si Pentax) ofera la 1500e, respectiv 900e features-uri esentiale pe care Canon le vinde la 4000e.
Da, nu este acelasi aparat, le desparte pretul insa cata vreme nu esti fotograf oficial la Olimpiada (8.5-10fps) , nu poti sa nu zambesti vazand ca entry level-urile de la 2 firme decid,
macar partial, soarta unui "porfi" de la alta firma (si aici nu ma refer doar la 10MP, ci la 9 puncte cross la 900e, dust removal, sa nu mai vb de live preview...).
Da Canon nu face altceva decat sa se inspire de la concurentza de 900e (avand in vedede diferentzele intre 1D2 si 1D3).
daca la 900E ai avea af de seria 1, senzor, viteza atunci da. se poate vorbi ca ofera feature-uri ESENTIALE de pe seria 1.
in rest e vorba de nevoile si preferintele TALE. aka TU ai nevoie de IS in body pt ziess-uri manuale. EU n-am nevoie de 18-55, 17-40 sau 50mm stabilizat. in schimb prefer IS (unu performant) acolo unde e nevoie mai mult. aka pe tele-uri.

nu pot sa nu observ ca majoritatea celor ce ridica k10d-ul in slavi (nu ma refer la nimeni in mod special) o fac la modul: ai weather sealing, is in body, vizor bun. voi la canon tre sa dati $4k pe asha ceva. ce mai conteaza ca in aia $4k iti iei feature-urile cu adevarat importante (care la pentax oricum lipsesc, dar asta nu are legatura aici). nu conteaza ca is-ul ala nu e eficient ca unu in lens (si ca la pentax nu prea ai lens-uri cu is), ca n-o sa ia nimeni k10d cu tot weather sealingu' lui sa se duca sa faca fotojurnalism cu el, ca tre sa fii destul de idiot sa tragi raw si sa te apuci sa "developezi" in body (daca tot vorbim de sony, cre'ca asta s-ar incadra cu success la un feature "Sony", ma mir ca n-au adauga si un tetris sa ai ce face in timp ce developezi). da' pana una alta n-a zis nimeni nimic de astea. am salutat toti adaugarea feature-urilor in aparat chiar daca sunt sau nu utile noua ca fotografi sau nivelului de fotografi care ar trage cu un asemenea aparat. la pentax e diferita treaba. chestiile ca AF-ul, viteza sau calitatea imaginii nu-s importante ca minunile din k10d.
Quote:
Din ultimele 2 pagini, singurul om rational este Parintele, degeaba pupam in dos canon-ul, cata vreme nu renuntza la marketing-ul tip Sony si arogantza, panta descendenta ii este asigurata.
nu pupa nimeni in dos canonu'. faptu ca au scos un body cu adevarat bun (chiar daca eu sau tu nu ni-l permitm) nu cred ca e de contestat. la fel cum nu e de contestat ca pentaxu' a facut treaba foarte buna cu k10d-ul la un pret foarte bun. dar tot nu inteleg ce legatura au merele cu perele? daca e sa mergem pe rationamentul tau inteleg ca pentax s-a inspirat dupa canon la weather sealing?

anyways cre'ca ar merge un split. deja poluam topicu'

mindwar is offline    Reply With Quote