Thread: N E W S
View Single Post
Old 28-02-2007, 17:08   #907 (permalink)
parintele
Registered User

parintele's Avatar

k, si te mai intrebi DE CE discutiile noastre ajung invartiabil la ...

"anumiti canonisti depasesc limita bunului simt in incercarea disperata"...

asta e limbaj? asta e gandire?
de ce crezi ca acei canonisti depasesc limita bunului simt DACA spun ca un feature e o tampenie??? tot aia care spun ca altele sunt foarte bine venite, laudabile, etc??
cand recomand unui prieten pentaxul asta nu mai sunt canonist nesimtit??

asta asa, ca off-topic, cine e fanatic si cine nu? daca am face un poll am observa ce si cum...nu e locul, aici e aria news si discutam noutatile de pe aparate, ne spunem parerea pro sau contra despre acestea desi si asta cred ca e cam offtopic...
pana cand moderatorii fac un split o sa iti raspund urmatoarele: DACA te grabesti, stai sa nimeresti tu WB-ul? cum faci asta??
te uiti pe lcd? neamule, tu faci poze? ai aparat? pai majoritatea fotografilor abia daca au un MONITOR CALIBRAT, dapai janghinoshenia aia cat unghia sau cat palma de pe spatele aparatului???
cum faci? practic... tragi un sample pe hartie..apoi inca unul, apoi inca unul???pana nimeresti wb-ul cum trebuie???
CUM FACI, demonstreza unui canonist tampit ca mine..ca eu, de 10 ori mai grabit in mult mai multe situatii cand tota lumea vrea poszele ieri daca se paote, nu pot face mai mult decat sa trag raw +jpg si sa le scriu rpd pe laptop un cd...

dar nu am poate indemanarea ta...

CAND e graba aia atata de mare si cum faci???poate acest feature e o minune pe care eu, in prostia mea, nu reusesc s-o fructific daca o am...invata-ma maestre...
deci vezi tu pe lcd...mai bine setezi din wb-ul presetat, nori, incandescent, soare, etc,...si tragi jpg, dureaza infinit mai putin si iti garantez ca ai mai mult suuces cu erori mult mai mici ...
daca esti si grabit rau si tipicar, tragi la fiecare set de poze cate un cadru cu foaia griulie...si setezi custom ...si tot iesi mai rpd decat sa printezi 15 sampleuri ...si costa si mai putin...

si cum cari tu imprimanta aia la tine man???ce imprimare rapida ai tu atat de calitativa incat un raw developat in - camera e sensibil mai bun decat un jpg cu wb setat pe modurile preset???

hai, zi cum faci, cum ai facut, vreau sa invat de la tine???sunt un canonist nebun si uite, ma o clipa de luciditate??? da cu lumina in mine...

mai K, nici macar nu e vorba de pentax aici, parca tot eu spuneam ca si canon o sqa bage tampenia asta gratuita si o sa umple si incetineasca navigarea prin meniuri....ma refeream la feature in sine si nu la pentax sau canon...

dar tu esti atat de orb incat orice virgula e facuta de pentax e buna si oricine o critica sau macar isi exprima opinia ca e inutila devine automat un canonist nebun si excentric, care nu intelege ce e bun...site taranul e ce ciocolata, mananca hartia si arunca bucata....

si mai vrei sa fii laut in serios??? ca si pe alte situri iti spun si acum: POZE neicushorule, poze, si dupa ce te lovesti de practica poti sa judeci...cand ai aparatul in vitrina si te uiti la el si nu esti in stare sa pozezi o matza e usor sa te simti lezat de canonisti si sa crezi ca o tampenie e o mare descoperire care iti usureaza munca ...care munca, orice ti-ar usura munca atata vreme cat nu prea faci poze...

tragi RAW atunci cand vrei sa scoti MAXIMUL dintr-un cadru prin procesare atenta pe monitor calibrat...asta ia timp...nu o sa scoti tu in veci cu procesarea rawului in camera mai mult decat scoate aparatul jpeg cu setarea wb=-ului conform luminii de afara.... tot jpegul ala rezulta, tot procesorul ala, tot functiile alea...iar wb-ul pe lcd-ul aparatului e oricum o chestie atat de aleatoare incat ...
dar cum spuneai, fiecare avem alte standarde, unii vedem si ce nu e pt ca scrie pentax sau orice alt brand pe ea...
din punctul meu de vedere e "bogus" cum ziceam...ca si senzor cleanerul mecanic si multe alte aberatii.... pe care le are nu doar pentaxu tau ci si canonul meu si la care cu draga inima as renunta si pt 5 dolari in minus...

parintele is offline    Reply With Quote