View Single Post
Old 09-03-2007, 15:04   #1
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Exclamation Incarcatoare si Acumulatori !!!

M-am gandit sa pun un Sticky despre acumulatori si incarcatoare, mai ales ca am cateva date destul de exact de impartasit despre o parte din produsele ce se gasesc pe piata.

De curand mi-am cumparat un incarcator deosebit ( pentru NiMh ), care proceseaza pe fiecare acumulator in parte timpu de incarcare/descarcare, tensiunea si amperajul si calculeaza CAPACITATEA REALA a acelui acumulator.
este vorba de Maha MH-C9000 Wizard1 http://www.f64studio.ro/det.php?id=293&pid=4249

Iar timp de vreo 2 saptamani am testat toti acumulatorii mei, vechi si noi. Iata rezultatele si impresiile :

4x AA Panasonic 2000mAh, folositi 2.5 ani ( sute de incarcari ) - in prezent au cca 1700mAh
rezultat : nesteptat de buni dupa folosire indelungata

4x AA Canon 1600mAh, folositi 3.5 ani la greu - in prezent au cca 1000mAh ( 3 buc au 1100mAh, 1 buc are 950mAh , dar i-am uzat inegal eu, in diferite aparate, cu 1...2 acumulatori )
rezultat : inca buni dupa folosire haotica si indelungata

4x AA GP 1600mAh, folositi 1 an, cateva zeci de incarcari - 1650mAh !!!!
rezultat : incredibil de buni ! capacitate mai mare decat cea inscrisa, desigur sunt inca noi. Imi pare rau ca nu am mai multi GP. De-a lungul anilor am uzat 4 buc de 1500mAh si 4 buc de 1300mAh( care mi-au fost furati cu tot cu incarcator ) . Nota 10 pentru GP !

4x AA Opiumex 2700mAh , folositi 6 luni, cca 15 incarcari - 2050mAh
rezultat : Probabil noname de 2100mAh, marcati cu valoare mai mare decat cea reala. Oricum, mai ieftini decat unii de 2100mA de firma

8x Sanyo 2500mAh, noi, prima formatare - 2450mAh
rezultat: Foarte buni, pe masura asteptarilor ( mentionez ca pe ei scrie mic: minim 2300mAh ), caci am mai avut 4 bucati de 2500 pe care i-am vandut cu un aparat. Cred ca au cel mai bun raport performanta/pret

4x FAKE Sony ( cumparati din piata ), marcati 3800mAh ( nu exista in realitate asemenea capacitate ), noi - au de fapt 900mAh
deci mentionez ca erau falsuri, Sony adevarati sunt buni sigur.
rezultat: de asteptat, la 5 Lei pe 4 bucati ... Nu recomand sa cumparati fake-uri din piata ...eu le-am luat doar de test.

Pe masura ce o sa mai cumpar acumulatori o sa mai testez.

Doritorilor care vor sa testeze cate 4 acumulatori, le stau la dispozitie cu incarcatorul sa lungim lista, ar fi bine sa stie cat de cat vechimea lor si cam cate incarcari au la activ. Deci cine vrea poate sa-mi aduca acumulatori si sa-i primeasca inapoi dupa cca 48 ore incarcati si notati cu capacitatea reala, fara nici un cost !

Mir is offline    Reply With Quote