|
exact asta ziceam eu legat de faptulc a pentax va provoca scaderea preturilor canon din varful de gama..desi ei practic ar concura xxxD sau xxD...
concurenta la entry level inseamna ca acestea se vor imbunatati si/sau ieftini dupa caz...
un brand mare nu poate renunta la acest segment pt ca de acolo incepe profitul, odata cu vanzarea de tone de accesorii si obiective... ori pierzand acel segment taie de la radacina aceasta sursa de profit, cea mai importanta as zice...
obligati fiind sa imbunatateasca gama low, automat in sus ori scad preturile ori cel mai probabil creste performanta...ar fi absurd sa creada cineva ca un 30D s-ar mai vinde cand ar exista pe piata un 500D cu digic3, multe fps-uri, sealing, antishake sau ceva de genul si alte features gasite pe la pentax....imbunatatindu-se 30-ul automat se repeta povestea cu 5D-ul...o fi el FF dar cand ai un 40D beton si sealuit si cu o groaza de features la 1300-1500 de doalri, e absurd sa ceri 3000 sau chiar si 2500 de un aparat chel, un 20D cu FF...o fi el ff-ul important dar chel si intr-un aparat modest nu justifica un pretz aproape dublu fata de un apart mult mai bine echipat, functional, etc...cu un aps-c cu digic 3, iso 3200 decent, dr si color range imbunatatite, cu highlight priority samd....
si tot asa....un k100D sau k10D practic inseamna pt mine un viitor 5D sau 1D sau 1Ds mult mai performant la anumkite capitolr si cu un pretz CORECT nu ca pana acum un an ...pretz de monopol....
si eu tot din acest motiv ma bucur...cand o sa apara in sfarsit o concurenta reala pt FF lucrurile vor reintra in normal...in sfarsit...
datorita faptului ca am bagat in echipament peste 10000 de dolari pana acum nu imi pot permite sa nu evaluez la sange noutatile si sa ma entuziasmez in acest moment pt sigma sau pentax....dar pot sa le apreciez eforturile de a normaliza o piata pana acum un an absolut aberanta...
din pacate nikon, unul din jucatorii mari de pe piata, se pare ca e cam inert in acest moment...poate pt ca nu isi produc singuri senzorii si depind de altii...
|