Thread: N E W S
View Single Post
Old 08-05-2007, 21:22   #990 (permalink)
parintele
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Ohh maestre...poate ne si lamuresti tu ce ce un FOTOGRAF, care stie sa faca FOTOGRAFII si nu poze ca noi astia muritorii de rand, s-ar uita macar la un compact, cu un sensor minuscul, fie el si cu n patine de blitz...Numai ca aici vorbim despre altceva, despre compacte cu preturi intre 4-500$ care se adreseaza in mare parte amatorilor. Dar si chiar cei cu pretentii pot folosi un astfel de aparat pt. wildlife, si dar doar un link ca exemplu.

In alta ordine de idei, eu criticam politica Canon, care de la S2 IS a facut doar update-uri absolut minore in gama ultrazoom compact, si pt. asta le-a trebuit ani de zile...In fine, ce tot spun eu, ca stiti voi mai bine.

ooooo, maestre, cat esti de naiv...hai sa iti raspund, desi nu ar trebui, orice reply nu face decat sa iti dea apa la moara incare macini fara sa ai habar echipament pe care macar nu ai pus mana...

in primul rand un fotograf e un om care face FOTOGRAFII, poze net superioare din toate punctele de vedere, in primul rand tehnic si MACAR corecte dpdv compozitional unui individ care are in mana un aparat fot si apasa pe "boton"...

ala e un fotograf, in functie de cat de multe stiu si cat talent au fotografii sunt ami buni sau mai slabi, mediocri sau patetici.
pricum ar fi, un fotograf, fie el si patetic, face poze mai bune decat un apasac pe boton...

apoi intrebi DECE un fotograf s-ar uita macar laun compact..sa iti raspunda elven...sau mir...sau inca vreo 10 numai de aici de pe forum care au scule foto de cateva mii de euro dar au si un compact bun...ar putea de banii aia sa=si cumpere ciunga sau un accesoriu pt camera de baza... acst detaliu iti spune ceva?
sau poate numele LEICA iti spune ceva? daca ai avea o cultura fotografica ai intelege aceasta comparatie...pe langa faptul ca e un sistem total diferit de un DSLR, unul din principalele argumente ale fanilor "leica" este dimensiunea si portabilitatea...
in general probabil stii ca la leica si abtipildul cu logo-ul firmei costa cat un compact decent nu e deci vorba de BANI si nu e vorba ca agaricii cu leica nu isi permit orice canon gen 20-30D sau mai sus, plus o poala de L-uri....
stii poate ca inclusiv printre fotografii romani sunt multi care sunt consiferati in primii 5-10 fotografi care folosesc astfel de sisteme COMPACTE...

OARE DE CE???de ce s-ar uita ei la un compact? simplu, pt ca snt pasionati de FOTOGRAFIE si poate nu au chef sa care kg de scule care de multe ori nu ii ajuta la nimic, pt o FOTOGRAFIE buna fiind suficient un compact bun de 4 mp... iti arat daca vrei fotografii multe si extraordinare care au castigat premii si care intra fix in categoria de mai sus...

gama asta ultrazum nu se adreseaza AMATORILOR, un FOTOGRAF, fie el si amator, stie ce poate pretinde de la un aparat, de orice fel, si ii cere EXACT CAT POATE OFERI SCULA...
un fotograf sanatos la cap nu se prosteste cu 12X, stai linistit...

despre galeria aia ce sa zic, frumos dar in nici un caz nu e un motiv de lauda... aia nu e wildlife, o vrabie si o rata... apoi ma intreb oare la 100%, la 6 mp, tot asa frumos s-ar vedea? jumate din cadre sunt infecte din punct de vedere tehnic (anumite aspecte tehnice, nu toate care contribuie la reusita tehnica a unei fotografii) chair si la dimensiunea aia , 600x400... majoritatea pozelor micsorate la acea dimensiune pot arata la fel de decent...
este irelevant daca e sa ma refer la aceste genuri de fotografie... un link cu NISTE POZE , atata tot....

asa ca eu cred ca iti place, cred si ca pt tine ar fi o alegere buna, foarte bine, d ce tii tu sa ne convingi ca ce iti palce tie e minunat? nu e si am explicat de ce dar daca TIE iti ajunge si iti palce, foarte bine, TU esti ala care foloseste si deci tu esti cel care conteaza...

asa ca fapt divers, intri pe un taram total strain tie...nu are rost sa insisti sa ne dai lectii ajungand sa spui prostii mai mari ca tine gen "nu m-ar mira ca sony sa produca senzori pt canon"... sony produce intr-adevar senzory si pt altii, printre care nikon, pentax, jde mii de alti producatori de diverse deviceuri foto...canon insa isi produce proprii senzori care intamplator sunt net superiori la multe capitole, sunt singurii care fac senzori ff deocamdata, etc...
hai sa terminam, am inteles, iti place sony, consideri ca tie si altora ca tine le ajunge si le e cel mai potrivit ,prea bine.

parintele is offline    Reply With Quote