View Single Post
Old 11-05-2007, 01:03   #21 (permalink)
stunn
Registered User

AvatarShell, cam asta e problema ca e deocamdata doar un forum, pana la proba contrarie cel putin. Care va veni atunci cand contentul de pe GDRO va fi cel putin la fel de interesant cu cel de pe gamedev.net sau Gamasutra (probabil niciodata). Si dealtfel nu e nici prima oportunitate de acest fel si in nici un caz unica. Chiar si forumul de fata il precede cu ceva anisori, si pe-aici se dau oameni care lucreaza la Ubisoft, Gameloft, Funlabs, si alte firme/filiale din Romania, precum si freelanceri care au ajuns cu engine-urile lor mult mai departe decat... nu dau nume ca sa nu pun si eu gaz pe focul offtopic. N-a prins acest forum, si nu va prinde nici GDRO in randul celor mai "experimentati", pentru ca un forum cu un look personalizat nu e cu nimic mai util decat un Google cu "free forum" urmat de 15 minute de setup. Esti liber sa crezi ca un forum e tot ce astepta lumea pentru a se aduna in jurul steagului insa cred ca vei fi dezamagit. Tu oricum esti caz particular acolo pentru ca proiectul tau (vostru) e inchegat, dar cred ca vezi si tu cam cu ce se ocupa restul "colegilor". Pentru tine oportunitate ar insemna sa treaca si oameni mai priceputi decat tine pe-acolo cu care sa conversezi, din pacate asta n-o sa se intample pentru simplu motiv ca un forum pus la dispozitie (cu cele mai bune intentii) nu se va transforma de la sine intr-o comunitate. Iar faptul ca discutiile in romana nu cred ca emotioneaza pe nimeni al carui principal interes este gamedev-ul.

PS. Sa nu-mi spuneti ca sunt pesimist, sau sa-mi trageti slagerul cu "de-aia nu se poate face nimic in Romania". Mi-am spus si eu umila parere, si am facut-o aici nu acolo. Din partea mea toate urarile de bine, sa traiasca GDRO 100 de ani fericiti si sa fie plin de game developeri.

stunn is offline    Reply With Quote