View Single Post
Old 11-05-2007, 12:16   #2007 (permalink)
vasib95
Registered User

Quote:
Originally Posted by andymandy View Post
daca pui un film hd pe un dvd normal, imaginea o sa fie mai misto decat la un film normal, sau nu? imaginea pe plasma logic
Nu ai spus cu ce vrei sa redai acest film hd pus pe un dvd normal. Daca vrei sa-l redai cu un player dvd obisnuit, nu-l va recunoaste. Mie nu mi-a recunoscut trailerele hd puse pe un cd-rw(doar audio).Cineva vorbea despre rata de compresie mare.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Fyl View Post
cu siguranta ca s-a mai discutat (insa e prea mult de cautat, ar fi bine sa se desparta topicul asta in mai multe), am o nelamurire cu privire la geometria imaginii 16:9 sau 4:3 pe o plasma cu 1024x768 (4:3) de ex., ecranul fiind wide pixelii sint dreptunghiulari nu patrati nu ?

in cazul asta o imagine 4:3 cum este afisata pe pixeli dreptunghiulari ?
ca daca ar face 1:1 s-ar vedea wide ... logic ma gindesc ca trebuie sa ia imaginea sursa de 4:3, s-o scaleze in jos (spre 3:3 sau mai mic chiar, n-am calculat exact raportul) si s-o afiseze pe un numar mai mic de pixeli decit rezolutia ecranului, insa acei pixeli fiind dreptunghiulari o sa se vada o imagine 4:3 pe ecran cu benzi negre stinga dreapta ? corect sau nu ?

similar o imagine 16:9 (de ex. 720p) se va scala la 4:3 (rezolutia ecranului) dar pixelii find dreptunghiulari o sa se vada 16:9 de fapt fara nici o banda pe nici o latura ... corect sau nu ?

Ne-ai bagat in ceata cu rationamentul asta! Forma pixelului nu are nicio legatura cu raportul imaginii, nu are cum sa influenteze acest raport. In manualul plasmei scrie despre formatele de imagine si ce face plasma cu ele. Vezi ca s-a mai scris anterior despre asta, la unele dvd-uri vei avea benzi negre orizontale si nu vei putea scapa de ele decat prin pierderea calitatii sau a scrisului. Dupa vreo luna de utilizare a plasmei te vei obisnui si vei sti care este cea mai buna metoda de vizionare a unui material.

Last edited by vasib95; 11-05-2007 at 12:16.. Reason: Automerged Doublepost

vasib95 is offline    Reply With Quote