Thread: TV pe net
View Single Post
Old 15-05-2007, 00:01   #15 (permalink)
metv
Registered User

Quote:
Originally Posted by Merlinboy View Post
Daca nu poti sa-l folosesti de oriunde de unde ai acces la internet ( adica si din afganistan ) si trebuie ip fix nu prea ii vad rostul , adica cine sta in romania are si acces la un televizor oricum ar fi ala , pana si in camin cam toata lumea are acum , asa ca .... la ce bun ???

Pe cand daca m-as duce spre exemplu intr-o calatorie de afaceri si as merge la un hotel care ofera acces broadband , as conecta laptopul si m-as uita la emisiunea preferata, meciul preferat sau mai stiu eu ce ( poate chiar o emisiune politica care m-ar interesa in mod special )

Poate acum sunt doar in teste si mai incolo cand se va mai maturiza serviciul sa scape si de aceste "probleme" fara de care va fi mort din nastere .

Buna seara.
Din prima faza tin sa mentionez ca sunt implicat in proiectul i-tv.ro, ca si angajat al companiei ce il dezvolta.

Legat de partea cu accesatul din Afghanistan, problema tin de copyright. In momentul in care pe Romantica de ex, ruleaza un film, pentru acel film s-au cumparat drepturile de difuzare pe teritoriul Romaniei, operatorul TV nu are dreptul sa distribuie in afara .ro si implicit, i-tv.ro este obligat prin contractul de retransmisie sa nu permita accesul din afara .ro.

Aceasi problema si cu meciul. Pentru a difuza un meci intre Steaua si Manchaster se platesc niste tarife in .ro, si probabil niste tarife de *ori mai mari in UK.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by n0iz3 View Post
mi`am facut si eu cont de curiozitate.. e o idee buna dar chestia cu accesul de pe un singur ip e o prostie..
eu am ip dinamic. cum pot sa folosesc serviciul ?
Momentan, fiind primul serviciu ce va fi disponibil comercial, 100% over-the-internet, este necesar un oarece control asupra bazei de utilizatori. Dpdv legistlativ este destul de dificil de dezvoltat, iar orice "feature" ce implica libertate in plus pentru utilizator, tinde sa fie confundat cu o incurajare a pirateriei, de catre detinatorii drepturilor de distributie pentru posturi.
Incercam sa gasim o solutie, mai ales pentru a face posibil accesul utilizatorilor abonati la ISP cu alocare DHCP, dar probabil aceasta solutie va fi disponibila dupa 1 Iunie.

In prima faza, cel mai probabil, se va oferi acess de pe minim 2 IP-uri (pentru acces de acasa+job).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Doctor Bonez View Post
Mhm... "serviciul i-TV este disponibil doar utilizatorilor de pe teritoriul Romaniei"
Idem cu raspunsul de mai sus, posturile transmise prin i-tv.ro nu detin drepturi pentru difuzare in afara Romaniei.

Raspunsul cu "si Digi TV se prinde in Spania", nu este ceva nou pentru noi, cunoastem aspectul, dar ideea este, ca spre norocul operatorilor DTH satelit, tehnologia propriu zisa nu permite un control asa bun precum cel al unui serviciu IPTV. Noi putem controla acest lucru, si datorita acestul lucru, suntem obligati sa il facem.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by pandelicu View Post
eu nu reusesc sa vad nimic...mai am nevoie de ceva in afara de un cont si o conexiune la internet de 4mbps?
In cazul in care ai Windows Vista sunt necesare cateva setari speciale in VLC (s-a intamplat si cu Windows XP, dar o singura data). In cazul in care ai doar sunet fara video, si in loc de video o imagine neagra, fa urmatoarele :

Deschizi VLC -> Settings -> Preferences -> Bifezi dreapta jos "Advanced Settings" -> Din stanga, accesezi Video -> Output modules -> Selectezi din dreapta DirectX Video Output -> Selectezi din stanga DirectX -> Debifezi din dreapta "Use Hardware YUV-RGB conversions" -> Save , Inchizi Vlc-ul, revii ca sa vezi daca s-au salvat setarile, daca da, inchizi iar, restartezi Internet Explorer si ar trebui sa mearga.

Daca nu erau astea simptomele, detailiaza, sa vedem daca te pot ajuta.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Revin maine cu raspunsuri pentru post-urile anterioare.
Pana atunci, " Vizionare Placuta ! "

Last edited by metv; 15-05-2007 at 00:01.. Reason: Automerged Doublepost

metv is offline    Reply With Quote