lucky_may_be, eu tot nu prea am incredere in Wesley Fink asta. Acel articol suplimentar l-a facut doar pentru ca i-a sarit lumea in cap pe toate forumurile externe, dar nici acum nu a clarificat problema. Din relatarile posesorilor de P5K Deluxe reiese ca placa vine din fabrica cu latente secundare setate foarte strans si aproape ca nu se mai poate stoarce nici un strop de performanta din ea prin tweaking, in timp ce P5B Dlx este chiar invers. In al doilea rand pe nimeni nu prea intereseaza cum se comporta la FSB default si doar cu memoriile "umflate" la 800/1066/1333 pentru ca overclockerii o vor tine in general la FSB 400-500 sau chiar mai mult, iar neoverclockerii oricum nu sunt interesati de 1-2% ca daca ar fi interesati s-ar apuca de OC.
Repet, din rezultatele pe care le-am vazut pana acum, la FSB >400MHz, cu memoria 1:1 sau 4:5 si latente (inclusiv secundare) identice, P35 este mai lent clock-for-clock decat P965 in strap 1066. Ramane de vazut cum sta treaba cu strapul. Pana acum s-a relatat doar ca Asus P5K "vanilla" sare in strap la 295MHz, iar Gigi DS3R la 415MHz.