View Single Post
Old 21-05-2007, 21:23   #4 (permalink)
zulu
Registered User

Dupa vreo 2 ani de jucat SC si BW in LAN, pe vremea pe cand internet-ul in RO era un fel de Voodoo, si dupa ce ma injura lumea prin salile de jocuri ca din cauza astora ca mine se strica lumea (vreo 8 nuce in 3-4 secunde va zice ceva?), va rog sa-mi permiteti sa imi dau cu parerea la rasele din BW... nu stiu ce SC 2.
Protoss: usor se jucat de catre oricine intr-un meci in care toti sunt noobs. Mediu ca dificultate (de a juca cu ei) si rezultate in momentul in care joaca oameni cu cel putin 300-400 de ore de joc in retea la activ.
Zerg: Cel mai simplu de jucat de catre oricine, in orice conditii. Te iarta la greseli. Nu spuneti ca nu e asa... unitati multe, productie masiva. Daca ai resurse si ai pierdut 100 de Hydre ... ce daca? Le faci la loc in 1 minut.
Terran: Cel mai dificil de la FOARTE mare distanta. Necesita concentrare constanta, strategii (nu trimiti aiurea jdemii de trupe si fie ce o fi) si adaptare foarte rapida la productie in functie de cum esti atacat.
De exemplu: vine unu cu 10 Carriers, bagi 4 trupe de marines cu stim si medici... pa interceptoare si dupa aia orgie cu carrierele cu Goliath's sau ce mai ai AA pe acolo. Daca insa te ataca un Zerg cu gardieni, iti iei adio de la marines si fara goliats nu ai ce face.
Pe de alta parte, terran-ul este capabil sa combata lejer orice alta rasa DACA cel care joaca nu ... se joaca.
Am astitat la un meci al unui indivit care se ducea prin Koreea la compionate, in care a tinut cam 1.5h 4 jucatori singur! Cu terrans, evident. Dupa asta il durea capul si a zis, gata, nu mai pot. Cei 4 contra carora juca (pe BGH) nu erau nici pe departe novici...
Concluzia: terranul este cel mai bun, dar ai nevoie de minim 500 de ore de jucat cu el sa intelegi cum se foloseste. De asemenea trebuie sa te misti rapid si cu mult cap. Erorile sunt fatale. Pentru incepatori pare simplu dar asta pentru ca are vulnerabilitati foarte discrete pe care doar cineva cu experienta le poate exploata.

Have fun, sper sa fie la fel de bun si SC 2

zulu is offline    Reply With Quote