View Single Post
Old 28-05-2007, 10:48   #52 (permalink)
Adi B.
Registered User

Adi B.'s Avatar

Scrisul fara caracterele speciale ale limbii române ne trimite intr-o colonie bananiera. Mai ramine separarea pe regiuni si triburi. Eu stiu ca snobismul a fost o trasatura de baza dintotdeauna a poporului asta, tot ce suna strain sau se scrie diferit a fost mai ''bun'' ca ale noastre. Asa s-a umplut limba noastra pe rind de neologisme inutile din latina, greaca, turca, franceza, germana, rusa si mai nou engleza. E suficient sa vezi o reclama la TV unde se vorbeste in alta limba, parca ar fi facuta ptr. alte tari.
In aceeasi categorie de lipsa de coloana vertebrala se inscrie si lipsa unei tastaturi dedicate limbii române sau ''vai, eu nu suport Windows in româna''.
Toate tarile mai rasarite au tastaturile si sistemele de operare adaptate limbii lor proprii, asta fiind un atribut al suveranitatii statului respectiv, la noi conducerea tarii are alte treburi iar Academia se ocupa de dictionare si norme ale limbii total anacronice. Noroc ca Microsoft are bunul simt sa dea si românilor posibilitatea sa scrie pe limba lor, dar te pui cu astia din generatia ''care este''?

Adi B. is offline    Reply With Quote