@stukov: e ok sa te uiti, am zis ca si eu ma uit. problema e ce pricepi de acolo.
tu intelegi ce nu trebuie pt ca nu ai o experienta cu mai multe aparate, aici e chestia pe care o afirm eu.
iti dau un exemplu:
o poza cu un guster d;ala de uliu, ai pus tu un link la un moment dat.
vezi poza si zici : ia uite domne, daca ala a putut sa prinda asa ceva, e clar ca o vrabie sau o cioara pot prinde si eu, ca astea sunt mai comune, mai apropiate, chair daca aparatul e mai putin decat ma astept eu oricum si genul meu de subiecte nu sunt atat de fdificile...deci SEPAOTE, E BUN, etc...
poate nu constient dar inconstient cam asa se intampla...repet asta e un caz EXTREM...
ei bine, iti garantez ca pasarea aia e prinsa la zoo, de la cativa metri , nu se sperie si chair e curioasa in ce priveste oamenii.
cam asta ar fi un exemplu de "pacaleala" pt cei care nu stiu exact cu ce se mananca...
poti extrapola exemplul asta la multe situatii, genuri, etc...si foarte multi se pacalesc foarte usor.
crede-ma ca nu vorbim din burta...am avut si noi asa ceva, avem prieteni care au asa ceva si trec fix prin trebutile astea, etc...
iti dau un exemplu de un amic al meu care are panasonic fz30 care oricum e peste h-uri si s3 dupa parerea mea si care face poze cu vechiul canon de 3 mp, sau 4, o sapuniera dar mai mare, generatie veche...
la intrebarea de ce nu foloseste panasonicul zice:
pai nu socate mai bien ca ala, poate putin mai bine, dar e mai complicat, mai mare mai greu...canonul il tin in buzunar prin curte...
in schimb, la insistentele mele a mai invatat si guess what? singur si-a comandat un blitz extern....
om care nu are traba cu fotografia, e chair antitalent
de asta iti tot spun aci, nu zice nimeni sa te iei dupa ce spun eu sau elven, doar nu mai fi asa convins si perseverent ca pana la coada noua nu ne pasa de banii tai si daca spunem ceva o spunem pur si simplu pt ca asta am constat si daca putem ajuta pe altii sa nu faca greselile pe care le-am facut noi, de ce nu?
atata tot.