View Single Post
Old 12-06-2007, 15:37   #37 (permalink)
BlueWaver
Registered User

BlueWaver's Avatar

Quote:
Originally Posted by Silviu Mihaila View Post
Intentionez sa refac livingul si sunt in dubii cu aranjamentul. In principal semnalul video va fi de la TV, insa cum sunt un cinefil inrait doresc si calitate pentru filme DVD / Blu ray. Initial m-am gandit la o plasma 720p de 50'' Panasonic ca fiind compromisul ideal, insa recent am indoieli si revin usor-usor catre vechea dragoste - proiectorul. Asta s-a intamplat datorita unei vizite prin Media Galaxy unde era un retroproiector DLP care avea o imagine excelenta si apoi mi-am adus aminte de diagonalele de speriat ce le pot obtine de la un proiector.

Problemele sunt urmatoarele:
- camera este relativ mare, deci spatiu ar fi de ajuns
- fiind folosita ca living, am nevoie si de lumina naturala; bun, poate reusesc sa instalez ceva draperii, insa totusi ramane nevoia de a te uita la TV pe lumina naturala si sa nu simti ca stai in hruba.
- cablaraia si pozitionatul proiectorului astfel incat sa incomodeze cat mai putin
- calitatea semnalului TV si DVD.
- cat de sesizabil este lag-ul la jocurile de pe console?
- unde pot gasi pentru testare cateva modele?
- mentenanta este putin mai complicata decat LCD / plasma, ca si costurile cu lampi si filtre.

Semnalul video va veni cel mai probabil dintr-un receiver A/V Denon care poate face conversie a semnalului analogic la 480p. Insa nu stiu cum sa impac capra (TV + living luminos) cu varza (filme, eventual jocuri). Ar mai fi varianta cu inca un ecran (LCD sau plasma), insa m-as intinde mult prea mult cu banii.
Salut , daca zici ca te gandeai la Panny PZ de 50" inseamna ca ai alocat in jur de 3000 EUR solutiei TV.
Eu ti-as recomanda o solutie de genul :

- Plasma 37-42" Non HD (Panny G9) pe care o gasesti noua in magazin la cel mult 1000 EUR
- PJ HD 720p 16:9 pe care ti-l poti lua ori din state la preturi intre 1000 si 1200$ ori de la noi pe la 1000 - 1200 EUR

Plasma e perfecta pentru TV , DVD , daylight , prieteni in vizita , girlfriends etc iar PJ-ul il folosesti doar la delights in felul asta economisesti lampa si nu mai trebuie sa stai cu jaluzele trase la 2 dupa amiaza.
Daca n-ai prieteni prin state vezi ca sunt tipi care se ocupa cu comenzi iar comisionul nu e cine stie ce.

BlueWaver is offline    Reply With Quote