Quote:
Originally Posted by Mr_Devil83 Ok...dupa ce am studiat putin threadul si proiectul ronja am ajuns la urmatoarele concluzii:
1: Echipamentul nu poate inlocui un sistem wireless la distanta;
2. Costul echipamentului va fi mai mare decat cel al unui sistem wireless;
3. Distanta intre capate depinde foarte mult de experienta electronistului care face montajul;
4. Echipamentele au o durata de viata nedeterminata, din acest motiv nu cred ca putem sa folosim sistemul intr-o infrastructura aflata "in productie";
La o comparatie intre ronja si un sistem wireless la aceeasi suma de bani - 250 - 300 imi surade mai mult wireless-ul atat din punct de vedere al distantei, cat si din punct de vedere al ratei de transfer.
Deci pentru ca vad ca nu mai posteaza nimeni ceva concret imi permit eu sa "demarez" doar in scopuri didactice si pentru a experimenta un astfel de link in regim de amator.
s-dj vad o gramada de 74hcxxx, le pot inlocui cu 74lsxxx? chestia e ca am o gramada de ls-uri si nu mai stiu care is mai bune, practic fac exact aceeasi chestie dar parca difera frecventele la care pot lucra.
Pot inlocui 74HC00 cu SN7400 sau CDB 400? Am si un dulap de integrate logige produse de microelectronica de prin anii 90 asa ca ma gandesc sa folosesc ce am la indemana.
Piese dificil de procurat (pentru mine):
cristale de quartz pe 16Mhz. Ma gandesc sa folosesc cristale de quartz de 48Mhz (ca de astea am) si sa fac o divizare cu 3 a frecventei. O alta posibilitate ar fi sa folosesc quartz-uri de 4Mhz (si de astea am de la diverse proiecte cu pic 16f84a) si sa multiplic cu 4 frecventa.
diodele laser. Ai zis ca ai de vanzare emitatoarele si receptoarele nu? Ma intereseaza cate 4 bucati din fiecare daca imi poti trimite prin posta cu plata ramburs, evident daca mai ai surplus din ele.
Placi de retea 10Mb cu mufa Bnc si cu transcieverul ala...aici trebuie sa lucram putin sa aducem proiectul pe fast ethernet. |
As propune ceva, legat tot de 10mbit, pe care eu unul, m-am ferit sa fac..vine de la un prieten din Cehia, asa imi pare, e de mult, oricum proiectul, care se bazeaza pe CPLD Microcntroller. Se elimina toata mana de integrate, raman doar 2, cele de TP Line (Mc3486,3487), e auto programabil si se numeste simplu. SPIDER. Eu am de la tipul asta fisiere in format Eagle si in format Gerbber, pt. cei care vor sa faca cablaj industrial. Eu am lucrat cu o firma din Bucuresti care face si cablaj la bucata, profesional, cu tot.. soldermask, silk.. tot, argintat, daca vrei. Nu e scumpa metoda.. Facusem o varianta pentru un Interpretor UTP si mi-a iesit cam la 10-15lei buc. Iti deseneaza pe ea si unde sa pui piesele..

)....super. dar eu cum nu am mai reluat proiectul ronja de mai bine de 1 an, am cam lasat-o moarta.
o sa pun aici pozele sa vedeti cum arata placa si schema.. pt. cine le vrea sa ma contacteye pe
sorin_a99@yahoo.com.