View Single Post
Old 13-07-2007, 09:53   #167 (permalink)
s-dj
Registered User

Ceea ce e impresionant la SPIDER, este faptul ca acest CPLD Microcontroller face aproape absolut tot, inclusiv autonegociere in 10mbit FD. Nu stiu cum sta la nivelel egalizarii semnalelor, dar daca tottul e ok si face si egalizare de semnale, practic se comporta ca un cip de Media Convertor. E tare buna ideea, si mi se pare super ok gandita. Cam astia ar fi pasii pentru constructia lui.
1.Scos cablajul la o firma proofi din Bucuresti..(ne adunam si mergem mai multi sa facem, va duc eu unde trebuie)
2.procurat piese.(acel "gargaune" de CPLD" il aduce o firma, nu mai stiu care dar caut in arhive si gasim, pretul era undeva pe la 10 euro/buc, parca.
3.trebuie cumparata o interfata de programare CPLD. (traiasca Adelaida)
4.Un softist sa faca "scriererea" in el a softului.(aici m-am impotmolit eu si de aceea am lasat-o balta)
5.apoi facute teste doar la interfete, fara Tx si Rx.(cred ca se poate, Interpretoarele UTP simple mergeau puse "bot in bot" cu cabluri de 30 de cm de bnc 50ohmi)
6.si cam atat, ca restul inseamna tx si rx..

PS. spre bucuria si a altora, am fisierele de programare, de scriere si cele schematice si cele Gerbber pentru Plotter industrial. Pun si fisierul d eprogramare, sa vedeti cum e facut, pentru cei care stiu programare, rog sa se uite putin pe el..

Ihh, sa ne ajute Dumnezeu sa ne iasa......
Attached Files
File Type: txt spider soft cpld.txt (8.3 KB, 21 views)

s-dj is offline    Reply With Quote