View Single Post
Old 24-09-2007, 09:38   #48 (permalink)
Strangelove
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

e o problema cu TF2 totusi. posibilitatea de a te distra intr-o echipa disfunctionala tinde spre zero. cred ca asta se datoreaza claustrofobiei din joc, faptului ca trebuie sa ataci sau sa aperi no matter what intr-un spatiu foarte stramt. daca cei din jurul tau nu sesizeaza lipsurile sau punctele slabe ale echipei atunci totul e pierdut.
mi s-a intamplat de multe ori sa joc in echipe din 7-8 insi din care 5 erau ingineri si restul spies sau scouts. asta in conditiile in care trebuia sa atacam. chiar daca m-am facut heavy si am urlat de-am ragusit dupa un medic - nimeni nu s-a sinchisit. pierdeam partida dupa partida si nimic - eventual cei nemultumiti de joc paraseau serverul, cum am facut si eu la un moment dat.
aici e diferenta dintre un Battlefield si un QuakeWars sau TF2. sigur, TF2 e un joc foarte atent finisat, cu atmosfera si clase bine echilibrate - aproape toate conditiile unui joc distractiv sunt indeplinite. dar factorul uman e supra-estimat - increderea ca toti jucatorii vor gandi si actiona corect e supra-licitata. d'aia am fost atat de placut surprins cand am jucat mai serios Battlefield: puteam sa ma distrez si sa am o experienta de joc normala chiar daca mai mult de jumatate din echipa era pe campii. chiar daca pierdeam, jocul era in asa fel structurat si gandit incat imi oferea satisfactie in obiectivele intermediare pe care mi le propuneam si incercam sa le ating. la asta contribuiau mai multe chestii: stat-urile individuale permanente, dimensiunea nivelurilor, sistemul de obiective (fara sa fie linkate in asa fel incat sa le atingi intr-o ordine anume) etc.

Strangelove is offline    Reply With Quote