|
Toate bune si frumoase insa eu am o singura obiectie cu ce spui tu acolo, anume obiectia economica.
Adica, dupa parerea mea, line-up devine prea intins, e o plaja prea larga de aparate. Desigur, Canon isi permite sa lucreze in pierdere daca e nevoie fiindca corporatia Canon ar putea sustine asa ceva pentru imaginea de brand. Dar cum ii stiu eu pe japonezi, ei nu au tendinta sa faca risipa chiar la modul asta.
Faza e ca ei ar trebui sa produca si sa intretina 5D, 7D, 3D, 40D, 30D, 1DSMkIII, 1DsMKII, 1DMkIII, 1DMkII, 350D, 400D deoarece nimeni nu o sa arunce la gunoi tehnologie de acum 2-3 ani doar fiindca se fac niste aparate noi acum.
In afara de asta mesajul spre cumparator devine confuz. Confuz in sensul ca features-urile se vor calca pe coada intre aparate si dupa parerea mea va fi destul de greu de prevazut ce se va vinde si in ce proportii. Sunt sigur ca Canon si-a facut un plan de vanzari pentru 1DMkIII de exemplu iar aparitia unui 3D ca raspuns (fiindca e clar cred ca un 3D nu pare sa fi fost in planul Canon pana la aparitia noului nikon si nu stim nici acum daca este pana la urma) va canibaliza din vanzarile acestuia.
Cei care-si iau 1DMkIII acum fiindca are weather sealing profi (pentru ei asta contand cel mai mult) vor fi mai mult decat frustrati ca nu si-au luat un 3D cand acesta va apare in cateva luni. Veti spune, asta e, trebuie sa te astepti la upgrade-uri frecvente in epoca noastra, insa lucrurile nu stau chiar asa. Mesajul pe care-l transmite Canon devine neclar imho.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas Galerie Foto |