|
3 fps este INFECT, crede-ma... action inseamna o saritura, un salt, un sut, o minge prinsa la rugby....TOATE astea se intampla cu totul intr-o secunda, ba si mai putin.... cu 3 cadre ai enorme sanse sa ratezi peak actionul, verificat de mine cu 3 fps de la 5D si 5 de la 20D....diferenta e URIASA.
eu consider ca 5-6 fps-uri inseamna decent in materie.
iti poti face treaba si cu 3 daca e acelasi gen de miscare rpetata de maimulte ori cu subiecti similari...dar asta presupune sa fii perfect odinhit si cu un grad de atentie si anticipare maxima.
daca esti putin obosit sau putin neinspirat de cele mai multe ori declansezi neinspirat... tre sa iei in calcul si micul lag de declansare...
in al doilea rand eu am mai spus odata treaba asta: un aparat capabil de 5-6 sa mai multe fps-uri are o inertie mai mica, raspunde mult mai rapid si la capturarea unui singur cadru...
trag animale si am constatat ca incercarea de a "vana" cadre interesante cu copii sau animale spre exemplu e DIFERITA cu cele 2 aparate...
un 3fps e pt static sau miscare FOARTE LENTA... te uiit in vizor, vezi CEVA interesant, declansezi, pana captureaza el cadrul deja copilul e cu spatele..de caini nu mai zic...
tras la fel, paralel cu 20D si 5D...
per total zic eu ca un aparat bun are nevoie de 5-6 fps-uri
|