Quote:
Originally Posted by red-dog @lucky_may_be...acest thread se reduce la pro Abit si contra Asus...ce comparatie faci intre placi de baza cu DDR2 vs. DDR3 ?
corect era o comparatie cu placi de baza care au aceleasi specificatii si functioneaza cu DDR2 ambele,
daca tu spui ca afara sunt 250$ la noi cu siguranta or sa fie peste 330$...uite aici o placa de baza cu chipset intel X38 de la Asus(varf de gama cu DDR2 si chipset X38)
in scurt timp apar si cele din clasa de mijloc,sensibil mai ieftine |
red-dog,nu cred ca se reduce,dar ai dreptate cu comparatiile,corect este sa se faca cu DDR2 vs DDR2,dar am zis de
P5E3,pentru ca avea reviewuri excelente mai sus,pana una alta e o placa excelenta,dar scumpa pentru ca are DDR3.
Oricum nu e nici un secret ca Asus are preturi putin mai mari la gama high-end,iar Abit si Gigabyte le pun mai jos putin.
Comparatiile le fac cu preturile de afara,intrucat la noi acestea apar mai tarziu si sunt "mincinoase"(nejustificat de mari la unele modele,asa cum ai zis si tu).
Ca sa vorbim de preturi,
Asus P5E (pe moment cea mai ieftina Asus X38 DDR2,entry-level) costa
250$ .
Asus Maximus Formula costa
280 $.
abit IX38 QuadGT se compara ca dotari cu ultima,cu acel Maximus,dar la pret va fi (e optiunea producatorului) ca
Asus P5E.
Va rog,sa ne mentinem ontopic,e foarte bine ca veniti cu linkuri de pret,imi plac discutiile argumentate

,iar de Asus nu mai vorbesc(prea mult) il las pe
red-dog.