View Single Post
Old 16-10-2007, 15:27   #97 (permalink)
Сталкер
Registered User

Сталкер's Avatar

Dude.. nu te contrazic la faptul ca acei termeni sunt de sute de ani in lb engleza, stiu si eu foarte bine asta. Ideea este ca ei au fost adoptati in limbajul curent al informaticii fie in forma originala fie sub unele forme putin schimbate, dar cu un sens specific numai acestui domeniu. Deci nu conteaza ca "Forum" este un cuvant latin care desemna o piata publica in care se adunau oameni, daca acum acest termen are sensul doar de domeniu web unde se poarta discutii. Sau "thread", sau toate celelalte minuni.

Dar ideea este ca tu duci o lupta cu morile de vant (care nu este nici pe departe la fel de nobila ca a proverbialului cavaler), pentru ca incerci sa schimbi ceva ce merge foarte bine. Eu ti-am adus in ambele posturi anterioare argumente ca majoritatea oamenilor nu au nici o problema in a folosi cu voce tare acesti termeni englezesti, oricat de stalcit i-ar pronunta. Si asta la noi eu tind sa cred ca e si ceva mai eficienta decat la cei ce vorbesc lb engleza nativ. La noi daca zici "thread" sensul este strict acela al unui "fir de discutie" pe un forum, si nu e nici un pericol (oricat de mic) de a fi confundat cu "fir" textil.. etc.

So, era o vorba: "daca un lucru functioneaza bine asa cum e, nu il schimba". Deocamdata nu se plange mai nimeni ca vorbeste jumate engleza jumate romana, in afara de anumiti puritani ca tine care tin la aceasta dubioasa si chiar relativa puritate a limbii romane (dulce ca un fagure de miere ). In privinta limbii majoritatea decide cum ii vine mai bine sa vorbeasca. Tu chiar crezi ca daca ai reusi sa instaurezi o lege prin care toti romanii vor fi obligati sa vorbeasca numai in termeni din Dex, ar usura cumva situatia?

Sa fim seriosi.

Сталкер is offline    Reply With Quote