|
Nu ma asteptam chiar la o asemenea serie de jigniri dar sunt atat de fericit ca nu sunt in locul tau incat nici nu ma gandesc sa ma enervez. Fericiti cei saraci cu duhul. Auzi.. creai premizele unei discutii. Care va sa zica, tu cobori nivelul discutiei jenant de mult pentru ca, sa recunoastem, nu te da subtilitatea afara din casa, si apoi pui pe seama mea, ca si cum tu esti ala spiritual. Iti sta mintea in loc, nu alta!
Tragi niste concluzii in baza unor idei care nu depasesc sfera capului tau. Am facut trimiterea la wikipedia tocmai pentru ca era cea mai la indemana si pentru ca discutia nu avansase dincolo de un anumit grad. Intamplator nici eu nu sunt fan Imperiul Mongol si cred ca e nevoie de mai mult decat putere militara pentru ca sa functionezi cum trebuie. Dar nici nu poti sa ignori niste evidente doar pentru faptul ca in ele nu se regasesc concepte cum ar fi "drepturile omului" si "libertati individuale".
Tocmai de asta era interesanta intrebarea lui Ivan, pentru ca o putere militara poate sa isi impuna influenta chiar daca nu intruneste o suma intreaga de conditii, multe dintre ele nu neaparat necesare.
|