View Single Post
Old 01-11-2007, 12:05   #7 (permalink)
honey is cool
Registered User

Daca ai incercat deja lentile de contact, ma mir ca vrei sa le porti numai ocazional de acum inainte. Dupa parerea mea, confortul pe care il ofera e mult superior ochelarilor, fie si daca vorbim numai de vederea periferica.
Fiecare firma iti prezinta variante in functie de ce produse ofera, de ce importa. Un prim sfat: don't go for Bausch & Lomb, au lentile si solutii de cea mai slaba calitate (crede-ma ca stiu ce spun, port lentile de contact de zece ani si am incercat absolut tot).
Al doilea lucru pe care ti-l spun clar ca e vrajeala e chestia cu facut doua seturi. Aiurea, spun asa ca sa vanda mai mult. Lentilele nu numai ca se poate, dar trebuie sa poata fi comandate separat.
Eu merg de ani de zile pe lentile de o luna, probabil cele 30 de purtari despre care ti s-a spus si tie. Atentie, nu dormi cu ele, se vor usca si te vei trezi cu o senzatie tare enervanta de sufocare, evident, nu e nici igienic, deci atentie sa nu adormi cu ele pe ochi. Deci le porti o zi, seara cand te culci le speli cu solutia respectiva si le pui frumos in casetuta, a doua zi recomand sa le mai clatesti inainte de a le pune din nou pe ochi.
In esenta, iti recomand sa mergi pe varianta celor de o luna.Cred totusi ca e mai avantajos decat sa iei de unica folosinta. In fine, alegi ce vrei pana la urma, insa nu-ti fie teama, nu e cazul sa iesi imediat din incaperi in care e fum, etc, cum te sfatuiesc ei. Nu o sa se intample nimic decat ca dupa cateva ore incep sa se usuce putin, dar le poti rehidrata daca ai putina solutie la tine. Evident, excesele nu sunt bune niciodata, dar per total, mergi fara teama pe lentile, nu e asa complicat si pretentios cum pare, iar confortul este extraordinar.
Atentie la inca o chestie, esentiala de fapt: ai grija sa aiba concentratia de apa cat mai mare. Cu cat concentratia e mai mare, cu atat confortul ochiului va fi sporit. Daca nu ma insel, ar trebui sa se gaseasca si cu 80% apa, verifica. E cel mai important lucru in alegerea lentilelor de contact.
Daca vrei iti recomand Eba Optics, pe Victoriei. Nu e aglomerat, e mai ieftin decat in multe alte parti, si iti poti comanda si lentile diferite, si numai una daca ai chef, etc. Si au stocuri bine aprovizionate, aceleasi dioptrii le am si eu si in ultma jumatate de an au avut mereu in stoc, n-a trebuit sa astept. Succes.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by perpeleac View Post
dar de lentilele pe care le poti tine 12 luni,purtare zilnica ce ziceti?A avut cineva?
Da, eu pe la inceput, pana acum vreo 6-7 ani. Nu sunt de recomandat, se degradeaza si usuca treptat si vei pierde din claritatea vederii spre ultimele luni. Cu cat le schimbi mai des,cu atat mai bine si mai igienic.

Last edited by honey is cool; 01-11-2007 at 12:05.. Reason: Automerged Doublepost

honey is cool is offline    Reply With Quote