|
Puteai obtine acelasi rezultat prin ducerea la limita a zonelor luminoase, fara a pierde detaliile complet si obtineai un efect similar. Daca e o discutie legata de stil, da, pot spune ca nu-mi place stilul asta, ceea ce nu inseamna ca altora nu le place. Nu le vreau perfect tehnice, cu histograma distribuita frumos, ca la carte, desigur, insa nici prelucrate atat de puternic in sensul pierdrerii de detalii.
Eu nu stiu (si nici nu ma intereseaza) ca din camera sunt perfecte, pentru ca nici pe clienti nu-i intereseaza cum ai facut tu expunerea din camera. Pe ei ii intereseaza ceea ce vad, adica exact ceea ce tu prezinti ca material final. Daca eu am vazut ca-s cu zone arse, inseamna ca si clientii pot vedea acelasi lucru. A, daca stilul tau e asa, si te aleg ei pentru ca le dai poze prelucrate astfel, atunci nu zic nimic altceva decat ca mie personal nu mi-ar placea (presupunand ca am dreptul sa-mi zici opinia personala aici).
Te contrazici cand zici ca momentul e important nu perfectiunea tehnica. Spui ca pozele tale sunt perfecte tehnic, dar nu aveau nimic interesant fara prelucrare (deci momentul...lipseste). Daca era un moment inedit, erau interesante si fara prelucrarea respectiva, pentru ca ... aveau momentul. Neavandu-l, ai simtit nevoia sa le dai un plus de valoare prin prelucrare (lucru cu care sunt de acord in principiu, ca prelucrarea e binevenita - singurul lucru care nu mi-a placut a fost modul in care s-a facut).
Cand ziceam de stil, ma refeream la traditional, foto-jurnalism, o amestecatura intre cele doua, etc. Ma refeream la modul in care se fac sesiunile foto dedicate mirilor, etc. Nu la stilul de prelucrare neaparat.
Nu cred ca este obligatoriu sa demonstrez ceva cuiva prin postarea fotografiilor mele aici. Cred ca se poate discuta si fara sa pun eu fotografiile fix acum. O sa pun, dar acum nu am la indemana (decat pe site-ul meu, si nu stiu daca e permis sa dau link).
Daca propunerile mele nu sunt pertinente si nu sunt niste idei bune pentru a fi dezvoltate, nu voi pune fotografii doar pentru a-mi sprijini afirmatiile.
|