View Single Post
Old 29-11-2007, 14:47   #233
adipelcz
Registered User

"colturile forumurilor"...forumul in ziua de azi e un mijloc de comunicare asa cum era cea directa, fata in fata in trecut. Si asemeni oamenilor care stateau la colt de strada sa povesteasca ceva, acum stau pe la "colt de forum"...nu am spus-o cu un sens peiorativ.

Nu am spus ca e normalitate. Intrebarea e: Ce anume facem concret in afara de a ne plange pentru a schimba realitatea (nu neaparat normala) din fotografia de nunta? Daca doar ne plangem pe forumuri ca majoritatea fotografilor sunt incredibil de jalnici nu rezolvam nimic.

Apoi, cine defineste ce inseamna fotografii de nunta proaste, mediocre, bune, exceptionale?

Zici de profesionalism pe bani putini. Arata-mi tu profesionistul care stie ce face si care prefera sa isi ocupe o sambata sau o duminica tragand o nunta cu 100 euro si care sa implice munca putina. Tu ai face asta? Nu cred. Eu nu as face asta, tocmai pentru ca pot sa ii refuz elegant pe cei cu suta si sa astept poate vin unii care sunt dispusi sa dea 500. Deci sansele sa gasesti fotografi profesionisti de nunta care stiu bine ce fac, si care sa aiba o oferta low-budget este practic inexistenta. Pentru ca nu se complica pentru o suma asa de mica.

Eu consider ca in 100 Euro nu poti oferi un serviciu BUN. 50 de fotografii foarte bune nu inseamna un serviciu bun, pentru ca implica automat faptul ca nu poti acoperi evenimentul suficient. Se va gasi unul care sa le dea 200 de cadre mediocre si care sa fie preferat.

Daca ti-e foame si mananci un graunte de caviar nu te saturi, nu? A fost aia o masa buna? Nu cred, pentru ca e insuficienta. Mai buna e o felie de paine in cazul asta. Trebuie sa existe un echilibru minim intre calitate si cantitate. Si la 100 euro nu le poti avea pe ambele, iar 99% vor alege cantitatea la banii aia, nu calitatea.

Nu ii apar pe cei care ofera servicii proaste, doar combat faptul ca toti se plang de existenta lor (chiar si ei, culmea), dar nu fac nimic concret pentru a creste nivelul de calitate.

Mir, tu ai in oferta ta pentru nunti un pachet de servicii care costa 100 euro? Daca nu ai, de ce nu?

adipelcz is offline    Reply With Quote