Quote:
Originally Posted by adipelcz "colturile forumurilor"...forumul in ziua de azi e un mijloc de comunicare asa cum era cea directa, fata in fata in trecut. Si asemeni oamenilor care stateau la colt de strada sa povesteasca ceva, acum stau pe la "colt de forum"...nu am spus-o cu un sens peiorativ. |
ok, acum am inteles.
Quote:
Originally Posted by adipelcz Nu am spus ca e normalitate. Intrebarea e: Ce anume facem concret in afara de a ne plange pentru a schimba realitatea (nu neaparat normala) din fotografia de nunta? Daca doar ne plangem pe forumuri ca majoritatea fotografilor sunt incredibil de jalnici nu rezolvam nimic. |
Forumul e un loc public, poate citii oricine, chiar si clientii, eu ii indemn sa citesca sis a invete. Nu "ne plangem" ci descriem ce se intampla si ce ar trebui sa se intample. Asa se invata.
Quote:
Originally Posted by adipelcz "Apoi, cine defineste ce inseamna fotografii de nunta proaste, mediocre, bune, exceptionale?? |
cei care se pricep, cei recunoscuti de majoritatea...ca se pricep. Criticii. De asta exista...
Quote:
Originally Posted by adipelcz Zici de profesionalism pe bani putini. Arata-mi tu profesionistul care stie ce face si care prefera sa isi ocupe o sambata sau o duminica tragand o nunta cu 100 euro si care sa implice munca putina. Tu ai face asta? Nu cred. Eu nu as face asta, tocmai pentru ca pot sa ii refuz elegant pe cei cu suta si sa astept poate vin unii care sunt dispusi sa dea 500. Deci sansele sa gasesti fotografi profesionisti de nunta care stiu bine ce fac, si care sa aiba o oferta low-budget este practic inexistenta. Pentru ca nu se complica pentru o suma asa de mica. |
Da, eu as face asta. Prefer sa muncesc putin si de calitate. Nu am zis ca si stau toata sambata..
Quote:
Originally Posted by adipelcz Eu consider ca in 100 Euro nu poti oferi un serviciu BUN. 50 de fotografii foarte bune nu inseamna un serviciu bun, pentru ca implica automat faptul ca nu poti acoperi evenimentul suficient. Se va gasi unul care sa le dea 200 de cadre mediocre si care sa fie preferat. |
dar inainte, cu 2 role de film cum se putea acoperii o nunta ? Eu sincer as prefera 50 fotografii bune, decat 200 aiurea. Pt acoperirea evenimentului exista filmarea.... Fotografiile trebuie sa PUNCTEZE artistic evenimentul.
Quote:
Originally Posted by adipelcz Daca ti-e foame si mananci un graunte de caviar nu te saturi, nu? A fost aia o masa buna? Nu cred, pentru ca e insuficienta. Mai buna e o felie de paine in cazul asta. Trebuie sa existe un echilibru minim intre calitate si cantitate. Si la 100 euro nu le poti avea pe ambele, iar 99% vor alege cantitatea la banii aia, nu calitatea. |
iarasi comparatie irelevanta. mancarea e necesitate. Fotografia e ARTA. Arta trebuie sa fie BUNA. Daca e multa foarte bine, dar tot trebuie sa fie buna. Daca e putina e bine, nu e nevoie sa fie multa si proasta
Tu ce preferi ? O melodie frumoasa care iti place, sau sa asculti 10 CD-uri de muzica care te scoate din sarite ( era sa scriu un gen anume... ) ? asa se poate face comparatia ...
Quote:
Originally Posted by adipelcz Nu ii apar pe cei care ofera servicii proaste, doar combat faptul ca toti se plang de existenta lor (chiar si ei, culmea), dar nu fac nimic concret pentru a creste nivelul de calitate? |
iarasi ? Asta facem aici pe forum, ii ajutam pe toti cei care vor sa invete, totusi sa-i obligam nu putem....
Exemple ai mai sus ....au intrebat...le-am raspuns...atat cat ne pricepem..... invitam pe cei mai invatati sa expuna mai multe chiar aici pe forum. Linkuri, etc...chiar mura in gura nu se poate, trebuie sa-si dea si ei interesul.
Quote:
Originally Posted by adipelcz Mir, tu ai in oferta ta pentru nunti un pachet de servicii care costa 100 euro? Daca nu ai, de ce nu? |
da. chiar am.
1 ora, ceremonia de la Biserica - 100E. Acolo amatorii chiar nu pot face fotografii, in primul rand din cauza luminii, apoi ca nu stiu cursul evenimentului, nu au aparatura necesara pt locatie, si ar incurca mai mult ceremonia/preotii daca s-ar aduna toti invitatii buluc sa faca poze.
Dupa mine, e cea mai importanta parte a nuntii, fastuoasa, esenta evenimentului.
Dupa aia, petrecerea e o invalmasala...se poate "documenta" de orice amator cu minime cunostiinte in domniul foto si un aparat decent. Nu e vorba de imagini artistice....
Si in primul rand nu am "pachete de servicii". Pretul il fac in functie de ce are nevoie clientul, pot sa fiu prezent de la 10 minute pana la 24 ore, pot face de la 1 cadru pana la cate mii de cadre vrea clientul, depinde de cate evenimente sunt, de locatie, de numarul de invitati, de volumul de munca cerut. totul este flexibil.
De exemplu clientul poate sa zica. Am buget de 75 E. Ce servicii imi poti oferii de 75 E ? Si ii fac oferta, cat pot sa acopar din eveniment....
Sau are buget de 2000 E. Atunci pentru ridicarea standardului calitatii pot aduce si luminile de studio, si in locatie sa instalam un mic cadru mirific pentru fotografii cu cuplurile, sau pot aduce asistent care sa ma ajute.
Oferta este foarte larga si pentru toate buzunarele.
La tine daca vine un client si iti ofera 100E tu il refuzi .....ca
poate prinzi unul cu 500E ( asa ai afirmat mai sus ).... Eu nu il refuz, ci ii arat ce pot sa-i ofer de 100 E, ce pot sa-i ofer de 150 E, ce pot sa-i ofer de 300E si ce pot sa-i ofer de 500E ...poate se razgandeste si am castigat unul cu 500E...nu sa astept....ca poate pica unuil direct cu 500. Sau ma ocup o ora la 100E cat a oferit initial, canvingandu-l ca-i ofer calitate. Apoi mai prind 4 ceremonii de cate o ora in aceeasi zi, si in 5 ore am castigat 500 E, pe cand tu ai asteptat si poate ai luat un client de 500E, dar muncesti 14 ore toata noaptea. care e mai avantajat ?
Dar intre 10 si 1000 cadre ofer aceeasi calitate a rezultatului.
Sa nu-mi spui ca peste 40 de ani, un cuplu de batrani se uita altfel la 200 de poze de la nunta si altfel la 30 de poze de la nunta ....ca nu te cred.