View Single Post
Old 29-11-2007, 16:31   #237
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by adipelcz View Post
Legat de intrebarea ta, cu cine-i mai avantajat: in cazul meu, CLIENTUL este. Toti clientii mei vor avea fotografiile facute de mine pentru tot evenimentul.
raspuns gresit ! Nu ai fost atent la discutie. Clientul tau l-ai refuzat ! citeste mai sus ! deci nu e castigat cu nimic, caci se va duce la un fotograf prost in loc sa-i faci tu pozele bune ( macar si o parte )... Vorbeam de un anume scenariu, in care tu ai refuzat clientul de 100E...remember ? Nu vorbeam de clientul de 500E ...caci aluia cu 500 E ii fac si eu tot evenimentul in anumite conditii.... poti sa urmaresti firul discutiei sa vorbim coerent ?

Scenariul deruleaza in felul urmator.

1. Clientul cu 100 E a venit la tine ( tu = fotograf foarte bun ) si l-ai refuzat, caci tariful tau e de sa zicem 500 E...a plecat ....hai poate i-ai face pozele la 400E, dar nu are baii si pleaca
2. Acelasi client ajunge la mine cu 100E ( eu = tot fotograf bun, ca tine ), tariful meu tot 500E , dar nu il refuz si ii zic ca de 100 E ii fac biserica frumos artistic.... se gandeste
3. Se duce la un fotograf prost, acesta ii cere 200 E pe toata nunta. Clientul ii propune 100 E pe petrecere. Fotograful e de acord ( ca oricum nu prea are clienti caci nu l-a recomandat nimeni si e cu foamea in gat dupa bani )
4. Clientul se intoarce la mine si are biserica - 100E poze bune, plus 100E petrecerea poze proaste

Daca nu ar fi existat pct 2( adica eu), clientul ar fi plecat de la tine, si fericit, ajungea la fotograful prost de unde avea de 200 E poze proaste !

Cam asa sta treaba, pt un client informat, pretentios dar cu situatie financiara mai slaba....

Si da, prefer sa aiba fotografii facute de mine macar la o parte din eveniment, sa zicem cele de la biserica, macar stiu ca sunt foarte bune Decat sa dea putin mai mult pt un fotograf care sa faca tot evenimentul, dar prost ....
Eu sunt multumit, daca vrea si clientul calitate pe toata durata evenimentului, eu ii ofer posibilitatea ! alegerea este a lui. Caliateta se plateste, si timpul de asemenea. Eu nu fac rabat la calitate in favoarea timpului. daca unii fotografi prefera sa lucreze de mantuiala mai mult timp, tot evenimentul pe bani putini, este politica lor, si eu nu sunt de acord cu ea. Inteleg ca nici tu nu faci, si preferi sa refuzi clientul daca nu are bani cat ai cerut tu. Atunci clientul ce o sa faca?, o sa se duca la un "fotogarf" care o sa-i dea tot evenimentul varza ! Nu era mai bine sa aiba macar cateva zeci de fotografii bune de pus in rama de la tine ? sa-l unga pe suflet ? Iar tu castigai bani si munceai mai putin.....

Last edited by Mir; 29-11-2007 at 16:46.

Mir is offline    Reply With Quote