Seriviciile sunt pe bani, contractul se discuta, daca pot sa plec, acesta se reflecta in bani, ajutorul meu este fotograf foarte bun, am oricand incredere in el sa fotografieze ceva important. Neprofesionalism este cand nu respecti ce ai IN CONTRACT, asa ca nu e cazul aici, am spus clar, totul se discuta inainte, pe mine ma platesc pentru cat sunt prezent....asa cum am discutat. cat nu sunt prezent pretul scade, se plateste doar ajutorul, ce nu ti-e clar din asta ? Si nu, nu totul este important la o nunta, ca exemplu nu fotografiezi nuntasii cand sunt cu sarmalele in gura ...sau intre Biserica si restaurant sunt 3 ore. In o ora facem fotografii ofociale in parc si grupuri. Doua ore sunt timp mort. care e problema daca le scot libere in contract ?
BTW, cine a zis ca fotografie de nunta e ceva matematic ? Doar timpul e matematic, si banii ...Bineinteles ca este vorba de lei pe ora. Absolut IN ORICE domeniu timpul costa bani. daca nu ai inteles asta inseamna ca nu esti si un afacerist bun. Nu ajunge sa fii doar artist bun, caci acesta este si un job, nu numai arta. Te limitezi daca consideri altfel, dar este doar problema ta... Si ceva profesional se poate face numai luand in considerare si asta, altfel este diletantism, e management simplist, gresit. Degeaba esti bun fotograf daca nu esti bun manager, o sa te plafonezi repede in tarife, chiar daca o sa castigi experienta in arta...
si desigur ca mai este si timpul alocat prelucrarii, care poate fi de zile intregi ( in timpul saptamanii

), insa nu intrase in discutie asta, ci de timpul efectiv de fotografiere a evenimentului, sa nu le amestecam. Discutam si despre prelucrare cu alta ocazie...