|
In parte sunt de acord cu recomandarile lui adipelcz. Asa e, memoriile s-au ieftinit, nu mai ai nevoie de stocare externa asa cum recomandam in primul pot. Acum am 3 carduri de 4G si unul de 1G si imi ajung.
La blitz, da , pt multe cazuri 430 EX nu e de ajuns, culmea, in situatii unde nu te-ai astepta. Adica pe lumina puternica, pe soare, nu e indeajuns de puternic sa atenueze eficient contralumina, pt subiecti la distante medii, cativa m, unde esti obligat la ISO mic si diafragma inchisa. Apoi se incarca destul de incet.
Insa la obiective, eu am o alta abordare. 2.8 mi se pare ca nu este de ajuns pt lucrul fara blitz indoor la evenimente, pur si simplu nu este indeajuns de luminos. Asa ca recomand sa nu dai banii pe ceva de genul 17-55 IS. Desigur, nici ob din kit nu e bun. Eu as smerge , pentru lucrul afara, pe lumina si cu blitzul pe un 17-40 L ( va fi ok si pt FF in viitor ). f4 este indeajuns pt acesta treaba, calitatea foarte buna, pret decent. In rest, cu doua prime-uri o sa faci treaba. Un 24/28mm luminos pt majoritatea fotografiilor si un 50/85mm lumninos pt portrete indoot si grupuri/ oficiale afara cu DOF ingust, bokeh frumos, fotografii studiate, nu la repezeala.
Pe full frame eu spre asta tind. Doua prime-uri luminoase - 35mm f2 (o sa trec pe 1.4L) si 135mm f2 L si un allaround decent, respectiv 24-105mm f4 L IS pt restul.
Tot pe FF am folosit cu succes 70-200 f4 L numai afara, la fotografiile cu mirii regizate si pt instantanee portret, chiar si mici grupuri unde am avut spatiu mare, perspectiva si DOF-ul sunt de neegalat la focale asa mari. 17-40 il vei folosi rar pe FF, prea wide in majoritatea cazurilor si deformeaza destul de inestetic, dar cateva cadre speciale sunt binevenite.
|